Hoppa till innehåll Fler frågor?

Betala hyran

Närbild på en kaffekopp ovanpå en hyresavi.

Varje månad betalar du hyra för din bostad. Hyresavin skickas inte till dig, utan den finns att läsa på Mina sidor runt den 20:e varje månad.

Du har fram till den sista vardagen varje månad på dig att betala din hyra, om vi inte fått betalningen innan dess går ärendet vidare till inkassoföretaget Intrum. Om förfallodatumet på din hyresavi passerats och gått vidare till inkassoföretaget betalar du hyran, räntan och eventuell inkassoavgift direkt till Intrum.

E-faktura

Vill du betala med e-faktura lägger du till GotlandsHem som betalningsmottagare i din internetbank. Hyresavin skickas då direkt till din internetbank där du kontrollerar och godkänner betalningen.

Kontakta din banks kundservice om du behöver hjälp med att komma igång med e-fakturor.

Autogiro

Om du väljer att betala hyran via autogiro så dras pengarna automatiskt från ditt konto den sista vardagen i varje månad. Det är viktigt att det finns tillräckligt med pengar på kontot för att dragningen ska gå igenom. Du kan ansöka om autogiro direkt i din internetbank eller skicka en autogiroblankett till oss.

Betala manuellt

När du betalar hyran måste du alltid ange OCR-numret. Anger du inte OCR-numret på din betalning vet vi inte att betalningen kommer från dig och att den ska täcka hyran för just din bostad. OCR-numret och annan bra information hittar du på Mina sidor.

Betalningen gör du till GotlandsHems Plusgironummer: 825200-9. Vid utlandsbetalning betalar du till IBAN SE42 9500 0099 6042 08252009 med SWIFT: NDEASESS

Ekonomiskt stöd

Om du har ekonomiska problem finns flera sätt att få hjälp. På Region Gotlands hemsida finns samlad information om hur du som privatperson i behov av ekonomiskt stöd eller rådgivning kan ta del av det skyddsnät som finns.

Försäkringskassan är den myndighet som betalar ut bostadsbidrag. På deras hemsida kan du läsa om vad som krävs för att få bostadsbidrag.

Om du inte kan betala din hyra är det viktigt att du kontaktar vår kundservice på telefonnummer 0498 – 20 39 00, eller mejlar till info@gotlandshem.se, för att diskutera möjliga lösningar.

E-faktura

För enklare betalning av hyran kan du anmäla e-faktura hos din internetbank. Då skickas hyresavin direkt till internetbanken och det enda du behöver göra är att kontrollera uppgifterna och godkänna betalningen.

Avier

Logga in på Mina sidor, där kan du se information om dina avier.

  •  OCR nummer
  •  Om hyran är betald
  •  Din hyresavi

Relaterade frågor