Hoppa till innehåll Fler frågor?

Boinflytande

Ett barn får hjälp att balansera på en cykel.

Alla våra hyresgäster ska känna till sina möjligheter till inflytande. Det är viktigt för oss. Vi vill att du som boende ska känna delaktighet i det som händer och veta hur du gör för att påverka.

Flera möjligheter att påverka

Boinflytande innebär för oss dels att du som hyresgäst får reda på vad som händer och vad som planeras i området där du bor. Det innebär också möjligheten att kunna påverka ditt eget boende, de gemensamma delarna och närområdet.

Vi erbjuder olika typer av tillval för att öka möjligheterna till att besluta över det som finns nära dig, i form av väggar, golv, färg och inredning.

Vid ombyggnationer och större förändringar av utemiljön försöker vi att alltid samla in hyresgästernas åsikter via träffar, workshops, vandringar eller fokusgrupper.

I listan nedan har vi samlat några andra tips på hur du kan påverka ditt boende och hur du kan engagera dig för att skapa trivsel där du bor.

Hur gör jag när jag vill….

Tycka till: Du kan tycka till när du vill i vårt kundforum, skriv ett förslag så återkommer vi med ett svar. Har du inte tillgång till dator kan du alltid ringa vår kundservice.

Göra fint på gården: Tycker du det är roligt att pyssla med blommor och växter och hålla det fint på gården ska du läsa mer om att vara Blomvärd.

Odla för egen skörd: Vill du odla grönsaker och annat där du själv tar del av skörden kan du ansöka om att få en odlingslåda. Läs mer om Hemodlat.

Göra bostadsområdet tryggare: Vill du tycka till om hur vi kan göra ditt bostadsområde tryggare kan du efterfråga en Trygghetsvandring. Vi vandrar då genom området och noterar förbättringsförslag. För att öka tryggheten kan du också starta Grannsamverkan. Läs mer om Grannsamverkan och Trygghetsvandring.

Förbättra i allmänhet: Vill du förbättra boendet och området på en övergripande nivå ska du kontakta Hyresgästföreningen för att få stöttning i att starta en arbetsgrupp eller Lokal Hyresgästförening. Finns det redan en lokal förening i ditt bostadsområde kan du självklart höra av dig till dem och berätta om ditt intresse att bidra.

Hade du något helt annat i tanken? Hör av dig till oss eller lägg in ett förslag i vårt kundforum.

Hemodlat

Odla hemma för att det känns bra, är roligt eller gott. Det finns många anledningar till att odla i anslutning till hemmet, om du har en så vill vi underlätta för dig. Ansök om en odlingslåda där vi bekostar lådan och jorden.

Testa hemodlat

Bli en blomvärd

Alla GotlandsHems hyresgäster har nu chansen att vara blomvärd och göra det lite extra fint i kvarteret. Du väljer själv vilken blomlåda eller rabatt du skulle vilja pyssla om, eller om det kanske skulle behövas en ny.

Bli blomvärd

Pengar att söka

Nu finns det pengar att söka, så kallade fritidsmedel, för dig som vill göra något för att bidra till ökad gemenskap i ditt bostadsområde. Alla GotlandsHems hyresgäster kan söka. Det kan vara en gårdsfest, ett midsommarfirande eller en matfestival. Du sätter själv begränsningen.

För mer information och kontakt: 
Maria Hörtin, Hyresgästföreningen
010-459 20 80

Relaterade frågor