Hoppa till innehåll Fler frågor?

Hemodlat

Flicka petar i jorden i pallkrage på uteplatsKvinna sitter vid odlingslåda och tar hand om växterKvinna och litet barn gräver i odlingslåda

Odla hemma för att det känns bra, är roligt eller gott. Det finns många anledningar till att odla i anslutning till hemmet och vi vill underlätta för dig.

Med en odlingslåda kan du odla jordgubbar, blommor, grönsaker eller örter där du bor. Alla GotlandsHems hyresgäster har möjlighet att testa Hemodlat. Du ansöker om att få en odlingslåda i kvarteret du bor och vi bekostar lådan, jorden och ser till att den kommer på plats. Beslut om en lämplig plats att placera odlingslådan på i området sker i dialog med bovärden.

En grön mötesplats

Vi ställer gärna flera odlingslådor tillsammans då det bildar en mötesplats där du kan träffa andra odlingsintresserade. Då fler odlar kan omskötseln av odlingslådorna delas på. Vi skapar alltid öppna odlingsplatser där alla är välkomna att gå förbi och titta. Vi tycker att fler ska få njuta av det ni odlar – men vill besökarna smaka måste de såklart fråga den som odlat.

Regler för odlingslåda

  • Odlingslådorna är endast till för boende i området.
  • Hyresgästen ombesörjer själv för trädgårdsredskap.
  • Hyresgästen ska vårda och underhålla odlingslådan så att den ser välvårdad ut.
  • Odlingslådan får bara användas till odling av grönsaker, växter och blommor. 
  • GotlandsHem äger rätt att säga upp odlingslådan om hyresgästen missköter den, enligt Jordabalken 8 kapitel 23.
  • Hyresgästen kan inte överlåta odlingslådan/odlingslådorna till någon annan utan att först rådgöra med GotlandsHem. 


Bli en blomvärd

Alla GotlandsHems hyresgäster har nu chansen att vara blomvärd och göra det lite extra fint i kvarteret. Du väljer själv vilken blomlåda eller rabatt du skulle vilja pyssla om, eller om det kanske skulle behövas en ny.

Bli blomvärd

Ansök om att odla hemma

Ansökningen för 2023 års säsong är öppen, fyll i formuläret för att lämna din intresseanmälan.

Relaterade frågor