Fler frågor?

”Det blev praktiskt och snyggt”

På Kyrkvägen i Lärbro tycker hyresgästerna att det är viktigt med bra cykelförvaring på gården, fler gemensamma sittplatser och tryggare förråd. GotlandsHem har lyssnat och har gjort förbättringar i området.

I kundundersökningen 2016 fick alla GotlandsHems hyresgäster möjlighet att tycka till om vad som de tycker är viktigast att förbättra i boendemiljön där de bor.

De boende i Lärbro svarade på undersökningen och för deras del resulterade det bland annat i ett åttkantigt cykelhus som skulle skapa trygg och säker cykelförvaring.
– Det blev ett praktiskt och snyggt cykelhus, vi har liknande i andra kvarter, berättar Helena Olofsson, förvaltningschef hos GotlandsHem.

Nya förråd och förbättrad utemiljö

– Tidigare låg förråden som tillhör lägenheterna i källarplan. Många hyresgäster upplevde inte miljön som den allra bästa, så då passade vi på att fixa till det också. Förråden flyttades upp på markplan, i nivå med tvättstugorna, som också fick en ansiktslyftning på samma gång, med nya maskiner, förklarar Helena.

En annan sak som hyresgästerna tyckte var viktigt var att få fler sittplatser i utemiljön. Det blev nya utemöbler intill lekplatsen och även några fasta bänkar i området som fräschades upp med nya sittytor.

Det känns helt rätt att arbeta och planera utifrån hyresgästernas åsikter avslutar Helena:
– Det är ett roligt sätt att jobba, med boinflytande alltså, för man vet att de åtgärder vi planerar kommer att bli väl mottagna, eftersom det är hyresgästerna själva som gjort prioriteringen och berättat vad de vill ha gjort.