Hoppa till innehåll Fler frågor?

Underhåll i bostaden

En färgroller i ett kar med vit färg.

Erbjudande

Vi underhåller din lägenhet med jämna intervaller. När det är dags för underhåll i din lägenhet skickar vi ut ett erbjudande till dig där det framgår vilka rum och vilken åtgärd du har möjlighet att få under kommande år. Du väljer själv om du vill tacka ja till hela erbjudandet eller endast till vissa rum och åtgärder.

Senarelägga underhåll

Om du tackar nej till ett erbjudande om underhåll kommer vi inte att skicka fler erbjudande på samma åtgärd igen. Men du har självklart rätt till ditt underhåll ändå och kan göra en beställning när som helst. Underhållet kommer då att ske under året därpå.

Materialval

Du kan besöka vår kundmottagning för att titta och känna på våra olika materialval till köksbänkar- luckor och handtag.

Köksluckor

Laminerad lucka med laserkant.

Stockholm Vit/vit
Idre – dimma
Exempelbild på vit kökslucka.
Idre – havre
Stockholm – Vitgrå ask
Ånge – Vitlaserad ek

Bänkskivor

Tillverkade i tidlöst, hållbart och lättskött laminat.

Betong
Ljus betong
Terrazzo
Carrarra
Virrvarr – grå

Handtag

Iza alu look cc 128
Nina rostfri look cc 128
Pia rostfri look cc 128
Agnes svart cc 128
Ada svart cc 128

Väggfärger

Tänk på att en färgs utseende kan variera beroende på vilken skärm du tittar på, har du möjlighet är det bäst att titta på färgproverna på GotlandsHems kontor i Visby, på Visborgsallén 29.

Kalksten
Mussla
Råvit
Snäcka
Granit
Smaragd

Plastmattor

Concrete chalk
Concrete dark grey
Long modern oak natural
Concrete cool grey
Concrete warm grey
Gea light grey
Selene grey
Wild oak light
Selene light

Parkettgolv

I den bostad som redan har parkettgolv när det är dags för byte sätts ett nytt parkettgolv in.

Parkett viva ek

Linoleummattor

Marmoleum graphite
Marmoleum lava
Marmoleum mist grey
Marmoleum selene grey

Bra att tänka på vid målning

För att vi ska kunna gör ett bra arbete måste vi få fria och rena ytor att arbeta på. Affischer, dekaler, klistermärken tas bort. Snickerier och lister ovanför köksskåp bör vara rentorkade från damm och fett. Glöm inte heller att ta bort eventuella högtalar- eller antennkablar från socklar och foder.

Det går bra att samla tyngre möbler i grupper så att vi får fri passage på minst 1,5 meter längs med väggarna. Gör inte möbelgrupperna bredare än 1,5 meter, vi behöver komma åt att måla taket ovanför dom också. Då det alltid dammar när vi utför slipningsarbeten så ber vi er att förvara era saker med tanke på det.

Det tar cirka 1 vecka innan färgen har härdat helt. När du behöver tvätta målade ytor går det bra med ljummet vatten och vanligt allrengöringsmedel, skölj med vatten och torka torrt. Använd aldrig lösningsmedel eller starkare rengöringsmedel,
det kan skada färgen.

Bra att tänka på vid golvbyte

För att vi ska kunna gör ett bra arbete måste vi få fria och rena ytor att arbeta på. Om du har fast monterad diskmaskin under köksbänken måste du ombesörja demontering av den.


Skåpet ovanför kyl/frys bör plockas ur så ingenting trillar eller skadas då det dras fram och flyttas i samband med golvbytet.

Byte av vitvaror

Vi har inget periodiskt underhåll på vitvaror utan de byts ut då det inte är värt att laga på dem längre. Om din spis med plattor går sönder och inte kan lagas så installeras en med keramikhäll i stället.

Relaterade frågor