Fler frågor?

Förnya i köket

tillvalskok

För vissa är köket det viktigaste rummet i bostaden, då kan det vara värt att fundera lite extra på hur du vill ha det.

Vi byter ut köksluckor, handtag och bänkskivor ungefär vart trettionde år, efter 13 år kan du välja att få underhållet tidigarelagt till en fast kostnad. När det är dags för byte i din bostad får du ett erbjudande om underhåll hemskickat. Du får välja och kombinera fritt mellan våra luckor, handtag och bänkskivor. Du kan också välja någon av våra fem tillvalsluckor, alternativt en högblank vit lucka.

Ett bra miljöval

Vi erbjuder luckor av laminat, vilket är ett långsiktigt och mer hållbart miljöval än lackade luckor. De luckor och bänkskivor som vi erbjuder rekommenderas även av Sunda Hus Miljödata, som är ett oberoende system för hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen.

Tillvalskök

Om fastigheten där du bor är byggd före år 2000 har du möjlighet att ansöka om ett tillvalskök. Du får då ett helrenoverat kök från topp till tå. När du beställer ett tillvalskök gör vi först en bedömning, från fall till fall, om det är möjligt att tillgodose ditt önskemål. När du väljer ett tillvalskök betalar du en kontantinsats samt en permanent hyreshöjning varje månad. Se prislista för exakta priser.

Vad ingår?

I ett tillvalskök ingår byte av hela köksinredningen med nytt kakel, ny kyl och frys, målade väggar, nytt golv och ny fläkt. I ett tillvalskök förbereds alltid för installation av diskmaskin.

Öppna prislista för att se priser för de olika valen.

Besök vår Bobutik för att se på de luckor, bänkskivor, golv och väggfärger du har att välja mellan.

Prislista Tillval

Öppna prislistan för att räkna ut kostnaden på tillval som du vill göra
Prislista
 

Bobutik

Besök vår Bobutik för att se tillval för kök, golv och färg. Du hittar den på vårt huvudkontor, Jungmansgatan 1A i Visby
 

Förnya hemma

Som hyresgäst hos GotlandsHem har du möjlighet att påverka hur vill att din lägenhet ska se ut genom olika stilval. Du bestämmer själv hur mycket du vill uppdatera din bostad och om du vill komplettera med tillval.
 
Förnya hemma 
Nytt på golvet 
Nytt på väggarna 
Nya vitvaror
 

 

Relaterade frågor

De nya köksluckorna är tillverkade av LIB och är 2-sidigt laminatbelagd spånskiva med en beräknad livslängd på 25 år. De luckor och bänkskivor som vi erbjuder rekommenderas av Sunda Hus Miljödata, som är ett oberoende system för hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen.
Vid byte av luckor behöver lådor i lådhurtsar och bänkskivorna plockas rena och tömmas. Undanplockning inuti skåpen behöver inte göras men det behöver vara fritt utrymme vid luckornas gångjärn för att montering av dessa ska kunna utföras.
Om du vill se prover på tillval kan du komma till vår bobutik på vårt huvudkontor, Jungmansgatan 1A i Visby. På landet har bovärdarna i Hemse och Slite prover på mattor och väggfärg. Entreprenören för luckbyte har med sig bilder på de olika bänkskivorna och luckorna. Men vi rekommenderar att du kommer till vår Bobutik innan något byte sker.
Det står på erbjudandet vilket/vilka år underhållet i din lägenhet är planerat. Normalt utförs underhållet under ett till två år efter att erbjudandet skickas ut.
Underhåll erbjuds endast en gång, därefter måste du själv kontakta GotlandsHem för att få det utfört.
Du har som hyresgäst inte rätt till någon form av ersättning vid planerat underhåll. Om du har svårt att bo kvar när underhållet utförs kan du välja att avstå från det planerade underhållet eller att dela upp det i omgångar.
Ombyggnader där fast inredning ändras eller väggar flyttas får inte göras utan skriftligt godkännande från GotlandsHem. Om du är osäker på vad du får göra kan du alltid kontakta din bovärd.