Fler frågor?

Nya vitvaror

vitvaror

Vill du uppdatera vitvarorna i din bostad kan du genom oss beställa spis med induktionshäll och varmluftsugn eller installation av disk- och tvättmaskin.

Spis med induktionshäll

Om din spis är äldre än tio och år och 60 cm bred kan en induktionshäll beställas mot en fast kostnad och hyreshöjning. För kontantinsatsen garanterar vi induktionshällens funktion under åtta år. Garantitiden för induktionshällen gäller den hyresgäst som erlagt kontantinsatsen. Går induktionshällen sönder för kommande hyresgäst ersätts den med keramikhäll.

Disk- och tvättmaskin

Vill du installera disk eller tvättmaskin hjälper vi dig att förbereda alla anslutningar för el, vatten och avlopp mot en kostnad enligt aktuell prislista.
I vissa badrum krävs en skiljevägg mellan tvättmaskin och dusch på grund av elsäkerhet. Detta medför en tillkommande kostnad som framgår av prislistan. Detsamma gäller om köksinredningen behöver byggas om för installation av diskmaskin.

Öppna prislista för att se priser för de olika valen.

Kontakta kundservice om du har frågor.

Prislista Tillval

Öppna prislistan för att räkna ut kostnaden på tillval som du vill göra
Prislista
 

Bobutik

Besök vår Bobutik för att se tillval för kök, golv och färg. Du hittar den på vårt huvudkontor, Jungmansgatan 1A i Visby
 

Byte av spis

Vi har inget periodiskt underhåll på vitvaror utan de byts ut då det inte är värt att laga på dem längre. Om din spis med plattor går sönder och inte kan lagas så installeras en med keramikhäll i stället.
 

Förnya hemma

Som hyresgäst hos GotlandsHem har du möjlighet att påverka hur vill att din lägenhet ska se ut genom olika stilval. Du bestämmer själv hur mycket du vill uppdatera din bostad och om du vill komplettera med tillval.
 
Förnya hemma 
Nytt på golvet 
Nytt på väggarna 
Förnya i köket
 

 

Relaterade frågor

I de flesta av våra lägenheter är det inte lämpligt att installera torktumlare eftersom ventilationen inte räcker till. Vi hänvisar till våra tvättstugor som finns i kvarteren.
I de flesta lägenheter är det inte standard med diskmaskin. Om du planerar installation av diskmaskin så bör du först kontakta din bovärd.
Om du vill se prover på tillval kan du komma till vår Bobutik på vårt huvudkontor, Jungmansgatan 1A i Visby. På landet har bovärdarna i Hemse och Slite prover på mattor och väggfärg. Entreprenören för luckbyte har med sig bilder på de olika bänkskivorna och luckorna. Men vi rekommenderar att du kommer till vår Bobutik innan något byte sker.
Det står på erbjudandet vilket/vilka år underhållet i din lägenhet är planerat. Normalt utförs underhållet under ett till två år efter att erbjudandet skickas ut.
Underhåll erbjuds endast en gång, därefter måste du själv kontakta GotlandsHem för att få det utfört.
Ombyggnader där fast inredning ändras eller väggar flyttas får inte göras utan skriftligt godkännande från GotlandsHem. Om du är osäker på vad du får göra kan du alltid kontakta din bovärd.
Behöver din lägenhet handikappanpassas ringer du Region Gotland och begär att få tala med bostadsanpassningsenheten. Tel. 26 90 00.