Fler frågor?

Nytt på golvet

Kundservice_interior

Ungefär var trettionde år byter vi kostnadsfritt golvet i din bostad. Du får då välja mellan olika golvtyper och färger.

När det är dags att byta golvet i din bostad får du ett erbjudande om underhåll skickat till dig. Du har även möjlighet att tidigarelägga bytet av golvmatta när din matta är 14 år eller äldre, genom att betala en fast kostnad.

Flera valmöjligheter

Du har fyra standardmattor att välja mellan och utöver dessa finns tillvalsmattor av plast, parkett eller linoleum. Linoleum är vårt bästa miljöalternativ och är Svanenmärkt. Linoleum tillverkas till 97 procent av naturliga material som linolja, harts, trämjöl, kalksten och jute. Besök gärna vår Bobutik på huvudkontoret i Visby för att se och känna på golven.

Öppna prislista för att se priser för de olika valen.

Byte av golvmatta i lägenhet

Golvmattor i lägenhet monteras vid golvet med en dubbelhäftande tejp mot skarvar och dörröppning. Golvmattan får därmed en viss rörelsemån och kan flytta sig något. Det händer därför att mattan följer med dammsugarmunstycket upp vid dammsugning. Om detta händer kan du helt enkelt stoppa ner mattan igen under golvlisten.

Limning av golvmattorna används sällan vilket beror på vår strävan att undvika kemikalier, påverkan på miljön och människor.

Beslutet med att utföra lösläggning av mattorna värnar också om miljön eftersom mattor som är löslagda kan återvinnas till nya mattor. Alla mattor som byts vid GotlandsHem sänds tillbaka till tillverkaren av mattorna som återanvänder dessa i processen till nya mattor. Finns det lim- och spackelrester på mattorna är de inte möjliga att återvinna.

Prislista Tillval

Öppna prislistan för att räkna ut kostnaden på tillval som du vill göra
Prislista
 

Bobutik

Besök vår Bobutik för att se tillval för kök, golv och färg. Du hittar den på vårt huvudkontor, Jungmansgatan 1A i Visby
 

Förnya hemma

Som hyresgäst hos GotlandsHem har du möjlighet att påverka hur vill att din lägenhet ska se ut genom olika stilval. Du bestämmer själv hur mycket du vill uppdatera din bostad och om du vill komplettera med tillval.
 
Förnya hemma 
Nytt på väggarna 
Förnya i köket 
Nya vitvaror
 

 

Relaterade frågor

Om du vill se prover på tillval kan du komma till vår Bobutik på vårt huvudkontor, Jungmansgatan 1A i Visby. På landet har bovärdarna i Hemse och Slite prover på golvmattor och väggfärg.
Det står på erbjudandet vilket/vilka år underhållet i din lägenhet är planerat. Normalt utförs underhållet under ett till två år efter att erbjudandet skickas ut.
Underhåll erbjuds endast en gång, därefter måste du själv kontakta GotlandsHem för att få det utfört.
Du har som hyresgäst inte rätt till någon form av ersättning vid planerat underhåll. Om du har svårt att bo kvar när underhållet utförs kan du välja att avstå från det planerade underhållet eller att dela upp det i omgångar.
Vid byte av golv skall hela rummet tömmas på möbler. Bor du i en etta försöker golvläggaren utföra bytet av golv i två sektorer.