Fler frågor?

Hemförsäkring

En hemförsäkring är ett ekonomiskt skydd för dig om något skulle hända i ditt hem eller med dina ägodelar. Den ger dig ersättning om du råkar ut för en brand, vattenskada eller inbrott.

När du bor hos GotlandsHem är du skyldig att ha en hemförsäkring. För att teckna en hemförsäkring ber vi dig ta kontakt med ett försäkringsbolag. Du kan också välja att teckna en hemförsäkring genom ett av alternativen här nedan med Länsförsäkringar Gotland.

Så här tecknar du försäkring – välj det sätt som passar dig bäst

När du skriver på ditt nya hyreskontrakt.
Teckna försäkringen själv via Länsförsäkringar Gotlands hemsida.
Ring Länsförsäkringar Gotland på 0498-28 18 50.
Mejla Länsförsäkringar Gotland på info@lfgotland.se.

 

Om du har frågor om premier, villkor och rutiner – kontakta Länsförsäkringar på 0498-28 18 50.
För övriga frågor om varför det är viktigt att ha en hemförsäkring är du välkommen att kontakta oss på GotlandsHem på telefonnummer 0498 – 20 39 00.

 

Hemförsäkring

Kom ihåg att teckna ett hemförsäkring när du flyttar in. Den kan vara en viktig räddare i nöden och täcka kostnaden på skador om någon olycka skulle ske. Prata med försäkringsbolaget om vad som ingår och vilket ersättningsskydd som du får.
Läs om Länsförsäkringars Hemförsäkring.
 

Samarbete - tryggare hemma

För oss på GotlandsHem är det viktigt att alla har en hemförsäkring, vi tror också att det gör dig tryggare hemma.
Därför samarbetar vi med Länsförsäkringar Gotland för att det ska vara enkelt att teckna en hemförsäkring. Men för att du ska kunna känna dig trygg hemma så vill vi ju helst inte att det ska ske någon olycka alls. Därför samarbetar vi också för att förebygga så många skador som möjligt. Här kan du läsa mer om vad vi gör tillsammans.
 

Mer information

– Brandvarnare
– Brandsläckare
– Brandfilt
– Vattenslang
– Hinkar

 

Relaterade frågor

Med några praktiska tips och råd kan du och din omgivning trivas bättre. Läs mer
Vi vill att alla som bor hos oss ska trivas. Att bo i ett flerfamiljshus ställer krav på hänsyn och tolerans. En del hus är mer lyhörda än andra och ömsesidig respekt behövs för en god grannrelation. Läs mer
En trygghetsvandring är ett sätt för dig som hyresgäst att aktivt kunna påverka din bostadsmiljö. Läs mer