Hoppa till innehåll Fler frågor?

Parkering

Två mörkfärgade bilar parkerade vid grönskande träd med en ledig plats emellan dem

Du som är hyresgäst har möjlighet att hyra parkeringsplats i ditt kvarter.

Så hyr du parkeringsplats

Parkeringsplatserna publiceras här på hemsidan under Sök ledigt.

För att se vilka som finns i ditt kvarter loggar du in på Mina sidor, där du också ansöker om ledig parkeringsplats.

Med hjälp av ditt bank-ID kan du direkt teckna avtal för parkeringsplats.

Du som inte har tillgång till Mina sidor eller bank-ID, ring vår kundservice på 0498 – 20 39 00. Vi hjälper dig.

Avgift och betalning

Avgiften för respektive ledig fordonsplats ser du i listan över lediga parkeringsplatser. De platser du kan välja mellan ser du när du har loggat in på Mina sidor.

Betalning sker via samma betalningssätt du har valt för att betala hyresavgiften för din bostad.

Det här gäller för dig som hyr parkeringsplats

GotlandsHems parkeringsplatser är endast till för påställda och besiktigade fordon.

Du använder den numrerade parkeringsplats du har avtal för.

Står du på en plats du inte har avtal för, riskerar du att bli belagd med parkeringsböter. Det är alltid ditt eget ansvar att följa skyltanvisningar och allmänna trafikregler.

Du som hyr parkeringsplats av GotlandsHem kommer inte behöva ha någon lapp eller synligt bevis i vindrutan. Vid anmodan från det företag som bevakar parkeringarna kan du behöva visa ditt parkeringsavtal.

Platsen är inte bunden till registreringsnumret på ditt fordon. Vi tycker att du ska kunna använda din avtalade parkeringsplats även om du skulle byta fordon.

För att hyra en parkeringsplats behöver du vara registrerad i vår parkeringskö. Du kan hyra parkeringsplats i det kvarter du bor i. Behöver du hyra fler parkeringsplatser kan göra det så länge det finns lediga platser.

Parkeringskö

För att kunna hyra en parkeringsplats behöver du stå i vår parkeringskö. Du ställer dig i kön genom att aktivera den på Mina sidor.

Olika typer av parkeringar

Öppen parkering

En öppen parkering är en utomhusparkering med målade parkeringsrutor.

Carport

Parkeringsplats med tak och väggar (antal väggar beror på var i längan platsen är). Carport finns i vissa av våra kvarter. Lediga parkeringar kan du hitta HÄR.

Garage

Parkering inomhus med garageport som du kan låsa. Garage finns i vissa av våra kvarter. Lediga parkeringar kan du hitta HÄR.

Laddplatser

GotlandsHem vill öka dina möjligheter att köra miljösnällt. Det gör vi med laddplatser för elbilar i flera av våra kvarter.

Besöksparkering

I de flesta områden finns det särskilda parkeringar för besökare. Dessa parkeringsplatser är skyltade med avgift. De är avgiftsbelagda med timtaxa eller dygnstaxa. I vissa områden går det även bra att lösa ett löpande månadsabonnemang till besöksparkeringarna. Pris och villkor framgår i appen Parkster.

Boendeparkering

Som permanentboende innanför Visby ringmur har du tillgång till något som heter boendeparkering. Läs mer om boendeparkering HÄR.

Parkering för företagare

Om du har ett ramavtal med GotlandsHem kan du teckna abonnemang för parkeringar inom vårt fastighetsbestånd. Kontakta din kontaktperson för mer information.
Saknar du ramavtal hänvisar vi till att registrera din parkering via appen Parkster vid varje enskilt tillfälle.

Parkering för hemtjänst

Finns ditt företag med på listan för hemtjänstutförare på Gotland, kontakta kundservice för information om vad som gäller.

Tips!

Då du har avtal för parkeringsplats. Logga in på Mina sidor och registrera dig i parkeringskön igen. Det kan komma till användning längre fram. Ingenting av det här påverkar din plats i bostadskön.