Fler frågor?

Parkering

Vi vill att du som hyresgäst ska kunna hitta en ledig parkeringsplats när du behöver en. Därför är reglerna för varje parkering viktiga för oss. Här kan du läsa om våra parkeringsregler.

Fri parkering

I många av våra områden gäller fri parkering med samma parkeringsregler som finns i Trafikförordningen samt lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering.

Boendeparkering

Våra hyresgäster har i några av våra områden tillgång till boendeparkering. Vad som gäller på våra boendeparkeringar regleras genom vägmärken, med eller utan tilläggstavla och det är viktigt att du är observant på förändringar. På våra boendeparkeringar sker parkeringsövervakning av parkeringsbolag. Parkerar du fel eller inte följer gällande föreskrifter i lagstiftningen riskerar du att erhålla en kontrollavgift, vars storlek kan variera.

Boendeparkering med parkeringstillstånd

Vi vill att våra hyresgäster ska kunna hitta en ledig parkeringsplats när de behöver en. I några av våra områden har vi därför infört parkeringstillstånd för att underlätta för de som bor i kvarteren. Som en service till våra hyresgäster skyltar vi om boendeparkeringen och kompletterar allmänna parkeringsregler med ett parkeringstillstånd.

Parkeringstillståndet kostar ingenting för dig som hyresgäst. Alla hyresgäster får två parkeringstillstånd som gäller i det egna bostadsområdet och de delas ut i brevlådan.

Boendeparkering student

Till vårt studentboende på Fältgatan gäller parkeringstillstånd hela året. Alla studenter får ett parkeringstillstånd och det delas ut i brevlådan.

Till vårt studentboende på Mejerigatan 4 gäller parkeringstillstånd hela året. Till studentboende på Mejerigatan 5-9 gäller parkeringstillstånd i perioden juni-aug.

Som student får du ett parkeringstillstånd som hämtas ut i vår kundservice på Jungmansgatan 1 A mot uppvisande av legitimation.

Gästparkering

Besökare till boende i området kan parkera gratis i fyra timmar med p-skiva.

I de områden där vi har förhyrda parkeringsplatser har vi börjat byta p-skivan för besöksparkeringarna mot att man registrerar sin parkering i appen Parkster eller via SMS. För att registrera sin parkering behöver man inte använda appen (dock att rekommendera, samma app som används inom Region Gotland) utan det går även bra att göra det via SMS. Observera att fordonets ägare inte behöver vara samma person som registrerar parkeringen.

Hur gör man via SMS?
Skicka ett SMS till telefonnummer 0707-13 14 15 med parkeringsplatsens zonkod (står på skyltningen), registreringsnummer och personnummer (personnummer behövs bara första gången). Exempel: 12345 ABC123 7106061325

Zonkoder:
49809 Adjutanten 1 / Greta Arwidssons gata
49813 Adjutanten 3 / Stora Törnekvior 1-5
49812 Adjutanten 4 / Stora Törnekvior 2-96
49811 Terra Nova, Buntmakargatan 66
49801 Sjöliljan, Sjöliljegatan/Korallgatan

Hur gör man via appen?
För att använda appen så behöver man först ladda ner den och följa instruktionerna. När man sedan ska parkera väljer man helt enkelt den aktuella zonkoden antingen via en lista eller funktionen ”nära dig”. Därefter registrerar man sin parkering. Se instruktionsblad.

Hyra parkering, skärmtak eller garage

Om du som har en hyresrätt i GotlandsHem vill vara säker på att alltid ha plats för din bil finns en särskild kö för permanenta parkeringsplatser. Kontakta vår kundservice med dina önskemål så hör vi av oss med ett erbjudande när något blir ledigt.

Elladdningsstationer

Syftet med de laddningsstationer som finns i våra bostadsområden är du på en avsatt plats ska kunna koppla in och ladda din elbil. Vi hoppas givetvis att samtliga av våra bilburna hyresgäster och andra besökare till våra kvarter respekterar detta utan att vi ska behöva särskilt ange det i förbudsskyltar och särskilda tillstånd.

Fram till idag konstaterar vi att nyttjandet av laddningsplatsernas funktion är så låg att våra platser just nu är skyltade även för besökande till våra områden.

För att använda elbilsladdarna behöver man ett konto på InCharge. Registrering görs via deras hemsida www.beincharge.se, genom att ladda ner deras app eller genom att ringa telefonnummer 020-52 62 00. Betalning sker med kort, bricka (som beställs vid registrering) eller via app. InCharge fakturerar sedan förbrukningen direkt till användaren.

Elbilsladdare finns i kvarteren Sergeanten 5, Adjutanten 1, 3 och 4.

 

Områden med boendeparkering

I dessa områden gäller boendeparkering i Visby:

Taptot
Vitkålen
Höken
Studentboende Mejerigatan 4 och Fältgatan

För våra studenter på Mejerigatan 5-9 och Fältgatan gäller något annorlunda regler under olika perioder av året. Kontakta din bovärd eller vår kundservice för mer information.

 

Att tänka på

Tänk på att våra parkeringsplatser endast är till för påställda och besiktigade bilar samt att parkeringstillståndet är en värdehandling.

Parkeringstillstånd från GotlandsHem undanröjer inte den allmänna trafikförordningen, du är fortfarande skyldig att följa skyltning och vara observant på förändringar.