Hoppa till innehåll Fler frågor?

Parkering

Två mörkfärgade bilar parkerade vid grönskande träd med en ledig plats emellan dem

Du som är hyresgäst har möjlighet att hyra parkeringsplats i ditt kvarter.

Så hyr du parkeringsplats

Lediga parkeringsplatser publiceras här på hemsidan. För att se parkeringar som är lediga i ditt kvarter loggar du in på Mina sidor, där du också anmäler ditt intresse.

Med hjälp av ditt bank-ID kan du direkt teckna avtal för parkeringsplats. Du som inte har tillgång till Mina sidor eller bank-ID ringer vår kundservice, på 0498 – 20 39 00, för hjälp.

Avgift och betalning

Avgiften för respektive ledig parkeringsplats ser du i listan över lediga parkeringsplatser. De platser du kan välja mellan ser du när du har loggat in på Mina sidor.

Betalning sker via samma betalningssätt du har valt för att betala hyresavgiften för din bostad.

Det här gäller för dig som hyr parkeringsplats

  • GotlandsHems parkeringsplatser är endast till för påställda och besiktigade fordon.
  • Du använder den numrerade parkeringsplats du har avtal för.
  • Står du på en plats du inte har avtal för, riskerar du att bli belagd med parkeringsböter. Det är alltid ditt eget ansvar att följa skyltanvisningar och allmänna trafikregler.
  • Du som hyr parkeringsplats av GotlandsHem behöver inte ha någon lapp eller synligt bevis i vindrutan. Vid anmodan från det företag som bevakar parkeringarna kan du behöva visa ditt parkeringsavtal.
  • Platsen är inte bunden till registreringsnumret på ditt fordon. Vi tycker att du ska kunna använda din avtalade parkeringsplats även om du skulle byta fordon.
  • För att hyra en parkeringsplats behöver du vara registrerad i vår parkeringskö. Du kan hyra parkeringsplats i det kvarter du bor i. Behöver du hyra fler parkeringsplatser kan göra det så länge det finns lediga platser.

Parkeringskö

För att kunna hyra en parkeringsplats behöver du stå i vår parkeringskö. Du ställer dig i kön genom att aktivera den på Mina sidor.

Olika typer av parkeringar

Öppen parkering

En öppen parkering är en utomhusparkering med målade parkeringsrutor.

Carport

Parkeringsplats med tak och väggar (antal väggar beror på var i längan platsen är). Carport finns i vissa av våra kvarter.

Garage

Parkering inomhus med garageport som du kan låsa. Garage finns i vissa av våra kvarter.

Besöksparkering

I de flesta områden finns det särskilda parkeringar för besökare. Dessa parkeringsplatser är skyltade med avgift. De är avgiftsbelagda med timtaxa eller dygnstaxa. I vissa områden går det även bra att lösa ett löpande månadsabonnemang till besöksparkeringarna. Pris och villkor framgår i appen Parkster.

Boendeparkering

Som permanentboende innanför Visby ringmur har du tillgång till något som heter boendeparkering. Läs mer hos Region Gotland om boendeparkering .

Parkering för företagare

Om du har ett ramavtal med GotlandsHem kan du teckna abonnemang för parkeringar inom vårt fastighetsbestånd. Kontakta din kontaktperson för mer information. Saknar du ramavtal hänvisar vi till att registrera din parkering via appen Parkster vid varje enskilt tillfälle.

Parkering för hemtjänst

Finns ditt företag med på listan för hemtjänstutförare på Gotland, kontakta kundservice för information om vad som gäller.

Tips!

När du hyr en parkeringsplats kan du logga in på Mina sidor och registrera dig i parkeringskön igen. Det kan komma till användning längre fram.

Laddplatser

Vi vill öka dina möjligheter att köra miljösnällt. Därför har vi installerat laddplatser för elbilar i flera av våra bostadsområden.

Fordonspool

Med GotlandsHems poolare kan du låna en elbil eller en elcykel och bara betala för stunden du behöver den.