Hoppa till innehåll Fler frågor?

Tvättstugan

Kvinna i mörka arbetskläder står i en tvättstuga och håller i en disktrasa och ler mot kameranEn tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare

I de områden där tvättmaskin inte ingår som basutbud i lägenheten finns det tillgång till gemensam tvättstuga med torkmöjligheter. Din bovärd visar dig var din tvättstuga ligger i samband med att du flyttar in.

Bokning

Du kan boka en tvättid åt gången, antingen via Mina sidor eller direkt vid tvättstugan. I områden som saknar elektronisk bokning kan du endast boka tvättid med hjälp av din bokningscylinder.

Avbokning

Det är viktigt att avboka din tvättid om du får förhinder. Om du inte avbokar en bokad tid räknas den då som ett förbrukat pass även om du inte har nyttjat den. Om du frigör tiden kan du dessutom göra någon annan glad som behöver tvätta.

Tvättider

Fristående tvättstugor kan användas dygnet runt. Övriga tvättstugor kan bokas i tretimmarspass mellan kl 07.00 – 22.00. En timme efter utgången tvättid kallas för torktid, vilket innebär att du har tillåtelse att använda torkskåp, tumlare och torkrum om du behöver.

Tvättmedel och färgning

Vissa områden har självdoserande tvättmaskiner. Mer information om detta finner du direkt i tvättstugan. Tänk på att du inte får färga kläder i tvättmaskinerna.

Miljösnälla tvättstugor

I vissa bostadsområden är tvättstugorna och tvättmaskinerna lite mer miljösnälla än vanligt. Förutom att själva byggnaden består av ett mer klimatmässigt hållbart material så fungerar tvättmaskinerna lite annorlunda – istället för tvättmedel används avjoniserat vatten till att rengöra kläderna.

Tvätta mattor

Mattor och filtar ska tvättas i tvättmaskiner som är avsedda för grövre material. Dessa finns i grovtvättstugor som du hittar i några av våra bostadsområden.

Städning

En ren tvättstuga är alltid trevligare att använda. Tänk på att noggrant följa de städinstruktioner som finns i tvättstugan. Glöm inte att göra rent filter från ludd osv.

Boka tvättid

Du kan boka tvättid via Mina sidor eller direkt vid tvättstugan. I områden som saknar elektronisk bokning kan du endast boka tvättid med hjälp av din bokningscylinder.

Avboka tvättid

Det är viktigt att avboka din tvättid om du får förhinder. Om du inte avbokar en bokad tid räknas den då som ett förbrukat pass även om du inte har nyttjat den. Om du frigör tiden kan du dessutom göra någon annan glad som behöver tvätta.

Frågor

Om du har några frågor eller synpunkter på din tvättstuga så går det bra att kontakta din bovärd.

Relaterade frågor