Fler frågor?

Värmen i våra lägenheter

fläkt med rosa färgbakgrund

När det är riktigt hett ute under sommarmånaderna kan det även bli ordentligt varmt i din lägenhet. Efter den rekordheta sommaren 2018 är det bra att veta vad du kan göra för att stänga ute värmen de allra hetaste sommardagarna.

GotlandsHem installerar inga solskydd men ser till att det finns bra ventilation och isolering i ditt hem. Värmefrågan är högst aktuell och vår avdelning Bostadsutveckling ser över hur vi på bästa sätt kan hitta lösningar för att skydda dig mot värme i din lägenhet.

Ett vanligt missförstånd är att öppna fönster och dörrar för tvärdrag när det är varmt men det resulterar oftast i att det blir ännu varmare inomhus. Vid tillfälliga värmeböljor får man tyvärr acceptera att det blir varmt även inomhus. Det finns dock några saker som du kan tänka på.

Tips på vad du kan göra för att stänga ute värmen:

Montera persienner (du som hyresgäst står för köp och installationskostnader).

Införskaffa bra mörkläggningsgardiner.

Köpa reversibla fläktar där du kan ställa in åt vilket håll bladen ska rotera. På så sätt kan den varma luften både tryckas ner för att ge extra värme vintertid eller dras upp för att ge svalkande effekt sommartid.

Portabel luftkonditionering/AC. Denna bör du dock endast använda då det är som allra varmast, annars får du vara beredd på att det syns i elräkningen.

För dig som har bostad med inglasad balkong. Kom ihåg att ha dörren mellan balkong och lägenhet stängd de varmaste dagarna så inte värmen från balkongen strömmar in i lägenheten.

 
 

Relaterade frågor

Med några praktiska tips och råd kan du och din omgivning trivas bättre. Läs mer
Vi vill att alla som bor hos oss ska trivas. Att bo i ett flerfamiljshus ställer krav på hänsyn och tolerans. En del hus är mer lyhörda än andra och ömsesidig respekt behövs för en god grannrelation. Läs mer
En trygghetsvandring är ett sätt för dig som hyresgäst att aktivt kunna påverka din bostadsmiljö. Läs mer