Hoppa till innehåll Fler frågor?

GotlandsHems poolare
– en fordonspool med elbilar och elcyklar

Två barn blir skjutsade i en lådcykel.

Med fordonspoolen GotlandsHems poolare kan du låna en elbil eller en elcykel och bara betala för stunden du behöver den.

Genom att erbjuda en fordonspool med lånebilar och lånecyklar nära ditt hem vill vi göra det möjligt för dig att hyra en bil eller cykel när du behöver den. Kanske är det en gång i veckan när du ska storhandla, till barnens fotbollsmatch på helgen eller när du ska på utflykt i naturen. Vi vill helt enkelt hjälpa till att göra det möjligt att bo och leva utan egen bil, men ändå ha tillgång till en när det behövs. Att bilarna och cyklarna är eldrivna tycker vi såklart är extra bra.

Här finns GotlandsHems poolare idag

Bläckfisken i Visby

På Ammonitgatan 2 i kvarteret Bläckfisken i Visby finns det en fordonspool med två elbilar, en elcykel och en lådcykel med elmotor. Hyresgäster har möjlighet att låna cyklarna, de står i ett eget förråd och du får en kod till dörren vid bokning.

Så lånar du som är hyresgäst bil eller cykel vid Bläckfisken

 1. Skapa ett konto på gotlandshem.ourgreencar.se Där kan du också titta på en film eller läsa hur det fungerar, ta del av prislista och övrig information.
 2. Ladda ner appen OurGreenCar
 3. Boka, öppna och lås fordonen med appen eller det webbaserade bokningssystemet
 4. Bilarna har egna laddplatser på Ammonitgatan 2. De hämtas och lämnas på samma plats.
 5. Elcyklarna står i ett eget förråd. Du låser upp dörren med koden du får vid bokning och cyklarna låser du upp med appen.
 6. Åk dit du vill!

Elbilar för alla

Från 1 maj 2022 öppnar vi upp för alla att låna elbilarna. Även för dig som inte är hyresgäst hos oss.

Så lånar du som inte är hyresgäst bil vid Bläckfisken

 1. Skapa ett konto på https://open.ourgreencar.se Där kan du också titta på en film eller läsa hur det fungerar, ta del av prislista och övrig information.
 2. Ladda ner appen OurGreenCar
 3. Boka, öppna och lås bilarna med appen eller det webbaserade bokningssystemet
 4. Bilarna har egna laddplatser på Ammonitgatan 2. De hämtas och lämnas på samma plats.
 5. Åk dit du vill!
Två elbilar och en lådcykel med elmotor står parkerade på gatan

Låna en bil med E-Go

Elbilar från E-Go finns på olika platser i GotlandsHems kvarter. De elbilarna kan du hyra och sedan lämna på en annan plats än där du hämtade den. Läs mer om vårt samarbete med E-Go, info om hur du bokar och betalar på E-Go’s hemsida.

E-go elbil laddar på parkeringsplats i GotlandsHems kvarter.

Laddplatser

Vi vill öka dina möjligheter att köra miljösnällt. Därför har vi installerat laddplatser för elbilar i flera av våra bostadsområden.