Hoppa till innehåll Fler frågor?

Bostadsalternativ och symbolförklaring

    Nyproducerad bostad

Bostäder som är nyproducerade märks med den här symbolen. Nyproducerade bostäder kan sökas av alla, såvida de inte tillhör något av de nedan uppradade boendealternativen.

    Bostad för 55+

För att få flytta in i detta boende ska du ha fyllt 55 år eller fylla 55 år den månad inflyttning sker. Våra bostäder är inte handikappanpassade, däremot går det lätt att göra sådana anpassningar. Detta är ett arbete som handläggs av Region Gotlands bostadsanpassningsgrupp. Bostadsbyte får endast ske med person som uppfyller kravet på ett 55+ boende.

   Bostad för 65+

Vi har ungefär 200 bostäder i vårt bestånd som är speciellt anpassade för personer fyllda 65 år. De ligger ofta i markplan eller i ett hus med med tillgång till hiss. Våra bostäder är inte handikappanpassade, däremot går det lätt att göra sådana anpassningar. Detta är ett arbete som handläggs av Region Gotlands bostadsanpassningsgrupp. Tanken är att du flyttar in när du fyllt 65 år och kan bo kvar även om du senare skulle få problem med rörligheten. Bostadsbyte får endast ske med person som uppfyller kravet på ett 65+ boende.

    Ungdomsbostad

Vi öronmärker en del av våra bostäder för ungdomar mellan 18 och 22, det gör vi för att göra det enklare för de yngre generationerna att ta sig in på bostadsmarknaden. Dessa bostäder är ofta lite mindre men alltid utrustade med kök eller kokvrå samt egen toalett. Bostadsbyte får endast ske med person som uppfyller kravet på en ungdomslägenhet.

Relaterade frågor