Fler frågor?

Boendealternativ

    Nyproduktion

Gotland växer och är i stort behov av nya bostäder. GotlandsHem har ambitionen att göra allt vi kan för att bygga bort bostadsbristen.

    55+

För att få flytta in i detta boende ska du ha fyllt 55 år eller fylla 55 år den månad inflyttning sker. Våra lägenheter är inte handikappanpassade, däremot går det lätt att göra sådana anpassningar. Detta är ett arbete som handläggs av Regionens Bostadsanpassningsgrupp. Bostadsbyte får endast ske med person som uppfyller kravet på ett 55+ boende.

   65+

På uppdrag av våra ägare, Region Gotland, har vi öronmärkt ca: 200 lägenheter i vårt lägenhetsbestånd. Dessa lägenheter är speciellt anpassade för personer som är fyllda 65 år och där man vill ha ett boende i markplan eller en lägenhet med tillgång till hiss. Lägenheterna är inte handikappanpassade. En eventuell anpassning sker genom Regionens försorg. Här är tanken att du flyttar in när du fyllt 65 år och här kan du bo kvar även om du senare skulle få problem med rörligheten. Bostadsbyte får endast ske med person som uppfyller kravet på ett 65+ boende.

    Ungdomslägenhet

Denna lägenhet är en ungdomslägenhet och kan endast sökas av dig som är mellan 18 och 22 år. Bostadsbyte får endast ske med person som uppfyller kravet på en ungdomslägenhet.

 

Relaterade frågor

För att söka bostad hos oss måste du vara registrerad som sökande. Det gör du här.
Vad gäller med registrering, bostadskö och kötider. Läs mer.
GotlandsHems bostadskö har vissa regler angående kötid och köordning . Läs mer.
Efter att du har registrerat dig kan du hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade på Mina sidor
Du kan prenumerera på din intresselista och bevaka lediga ledigheter som blir tillgängliga. Läs mer
För att få teckna avtal och hyra en lägenhet av oss är det några krav du måste uppfylla. Läs mer
GotlandsHem erbjuder olika typer av boendealternativ utöver de lägenheter med grundläggande villkor. Läs mer
För studentlägenheter gäller några kompletterande villkor för våra hyresavtal. Läs mer
Du har möjlighet att byta din lägenhet mot ett annat boende och göra ett bostadsbyte. Lägenheter med särskilda villkor kan endast byta med bostäder som har samma villkor. Läs mer
Om din tvättstuga har elektroniskt dörrlås, kan du boka din tvättid på Mina sidor. När du är inloggad väljer du Boka tvättid.
Här kan du se information om de objekt du hyr av oss.
Du kan se dina hyresavier med detaljer som OCR-nummer, hur mycket du har betalt och vilket datum.
När du behöver anmäla något fel i din bostad eller gemensamma utrymmen gör du det enklast på Mina sidor. För akuta fel under kontorstid kontaktar du din bovärd och efter kontorstid, på kvällar och helger ringer du vår jour som nås på telefon 20 39 99. Läs mer om att anmäla fel.
Mina sidor kan du se vem som är din bovärd. Läs mer om våra bovärdar här.
När du blivit kund hos oss och tecknat kontrakt för en lägenhet - så står du inte längre i vår bostadskö. Du måste själv aktivera dig som sökande igen genom att logga in på Mina sidor alternativt kontakta vår kundservice på telefon 0498-20 39 00 eller info@gotlandshem.se.
Söker du bostad hos oss, använder du Mina sidor för att anmäla intresse, ta bort intresse, svara på erbjudanden. Läs mer om Söka bostad hos oss.
Du kan prenumerera på din intresselista och bevaka lediga ledigheter som blir tillgängliga. Läs mer
Varje gång som du loggar in på Mina sidor uppdaterar du din köplats. Detta måste du göra minst inom 365 dagar från det du registrerade dig eller senast förnyade din köplats