Hoppa till innehåll Fler frågor?

Bostadskö

Ung leende kvinna med ryggsäck

Ställ dig i vår bostadskö för att söka bostad hos oss. Alla över 16 år får kostnadsfritt registrera sig.

Registrering

Du kan, från den dag du fyllt 16 år, registrera dig på vår hemsida under Mina sidor. När du registrerat dig får du en bekräftelse och ditt valda lösenord i retur. Lösenordet och ditt personnummer använder du sedan för att logga in på Mina sidor.

Kötid

Kötid räknas från och med den dag du registrerar dig i kön. Varje dag i kön omvandlas till en poäng. Lediga lägenheter erbjuds i kötidsordning till de sökande, som på hemsidan aktivt anmält intresse för den aktuella lägenheten. För att söka och anmäla intresse för lägenheter måste du fyllt 18 år.

Förnya din köplats

För att stå kvar i bostadskön är det viktigt att du loggar in på Mina sidor en gång per år. När du har loggat in på Mina sidor är det bra om du också ser över och uppdaterar dina kontaktuppgifter.

Villkor

När du gör en intresseanmälan och blir erbjuden en bostad får du tacka nej högst 5 gånger på 6 månader. Tackar du nej fler gånger blir du spärrad i 6 månader från att göra intresseanmälningar.

Du måste svara när du blir erbjuden en bostad. Om du inte tackar ja eller nej på erbjudandet om visning inom utsatt tid blir du spärrad i 90 dagar från att göra nya intresseanmälningar.

Ködagar

Mina sidor kan du enkelt se hur många ködagar du har.
Om du tecknar kontrakt med oss nollställs dina ködagar. Vi rekommenderar att du aktiverar dig på nytt i vår bostadskö då lediga lägenheter erbjuds enligt kötidsordning.

Förnya köplats

Varje gång som du loggar in på Mina sidor uppdaterar du din köplats. Detta måste du göra en gång per år från det du registrerade dig eller senast förnyade din köplats

Automatisk påminnelsetjänst

Vi har en automatisk påminnelsetjänst för att hjälpa dig att komma ihåg att förnya köplatsen. Om du anger en e-postadress på Mina sidor så får du ett email skickat i god tid innan sista förnyelsedag.

Tjänsten är till för att underlätta men det är ändå du som kund som ansvarar för att förnya din köplats.

Relaterade frågor