Fler frågor?

Studentinformation

En leende student som sitter i en skolbänk med andra elever i ett klassrum

Vi har bostäder som är avsedda endast för dig som är heltidsstudent vid Uppsala Universitet, Campus Gotland. Här kan du läsa om hur du ansöker om en studentbostad hos oss.

Sök studentbostad

Ställ dig i vår bostadskö genom att registrera dig som bostadssökande. När du är registrerad loggar du in på Mina sidor för att anmäla intresse för de lägenheter du vill söka. Du gör en intresseanmälan genom att klicka på ”Gör intresseanmälan” på den lägenhet du önskar söka. På Mina sidor ser du vilka lägenheter du intresseanmält. Du kan under pågående sökperiod ta bort gjorda anmälningar om du inte längre vill söka lägenheten.

Lediga studentbostäder publiceras på webben torsdagar kl 15:00 och är sökbara till fredag kl 12:00. Inför höstterminens start är publiceringstiden förlängd.

Erbjudande om bostad

Vi skickar erbjudande till de med längst kötid. Är du en av dem skickar vi ett meddelande till dig via e-post. Logga in på Mina sidor för att svara på erbjudandet.
Det är viktigt att du svarar antingen Ja eller Nej på erbjudandet innan svarstiden går ut. För de som inte fått ett erbjudande visas informationen ”Gick till annan sökande”.

Villkor för att hyra studentbostad

För att få hyra en studentbostad hos oss krävs att du är heltidsstuderande samt klarar av minst 15 högskolepoäng per termin vid Uppsala universitet (Campus Gotland).
Vi kommer att kontakta dig och be om att få se ett intyg som visar att du studerar heltid och klarat av poängkravet. Om du inte har tagit tillräckligt med högskolepoäng föregående termin och/eller inte är heltidsstuderande uppfyller du inte längre kraven som ställs för att få hyra en studentbostad. Vi äger då rätten att säga upp ditt hyresavtal.

Kötid

När du tecknar ett avtal på en studentbostad hos oss behåller du alla dina ködagar.
 

Kontraktserbjudande

Den som svarat Ja på erbjudande och har längst kötid får ett kontraktserbjudande. Vi kontrollerar den nya hyresgästen enligt våra hyresvillkor och därefter sker kontraktskrivning.
 

Bostadsbyte

Du kan byta till en annan studentbostad men måste ha varit boende minst tre månader i din studentbostad innan du kan söka ny.
Den person som du vill byta bostad med måste vara inskriven som student vid Uppsala universitet (Campus Gotland)
 

Avtalsskrivning

Inför avtalsskrivning måste du uppvisa intyg på dina studier.
Ny student:
Antagningsbesked
Pågående studier:
Registreringsintyg som styrker att studier är påbörjade.
Resultatintyg som styrker att du tagit minst 15 poäng per termin.
 

 

Relaterade frågor

För att söka bostad hos oss måste du vara registrerad som sökande. Det gör du här.
Vad gäller med registrering, bostadskö och kötider. Läs mer.
GotlandsHems bostadskö har vissa regler angående kötid och köordning . Läs mer.
Efter att du har registrerat dig kan du hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade på Mina sidor
Du kan prenumerera på din intresselista och bevaka lediga ledigheter som blir tillgängliga. Läs mer
För att få teckna avtal och hyra en lägenhet av oss är det några krav du måste uppfylla. Läs mer
GotlandsHem erbjuder olika typer av boendealternativ utöver de lägenheter med grundläggande villkor. Läs mer
För studentlägenheter gäller några kompletterande villkor för våra hyresavtal. Läs mer
Du har möjlighet att byta din lägenhet mot ett annat boende och göra ett bostadsbyte. Lägenheter med särskilda villkor kan endast byta med bostäder som har samma villkor. Läs mer
Om din tvättstuga har elektroniskt dörrlås, kan du boka din tvättid på Mina sidor. När du är inloggad väljer du Boka tvättid.
Här kan du se information om de objekt du hyr av oss.
Du kan se dina hyresavier med detaljer som OCR-nummer, hur mycket du har betalt och vilket datum.
När du behöver anmäla något fel i din bostad eller gemensamma utrymmen gör du det enklast på Mina sidor. För akuta fel under kontorstid kontaktar du din bovärd och efter kontorstid, på kvällar och helger ringer du vår jour som nås på telefon 20 39 99. Läs mer om att anmäla fel.
Mina sidor kan du se vem som är din bovärd. Läs mer om våra bovärdar här.
När du blivit kund hos oss och tecknat kontrakt för en lägenhet - så står du inte längre i vår bostadskö. Du måste själv aktivera dig som sökande igen genom att logga in på Mina sidor alternativt kontakta vår kundservice på telefon 0498-20 39 00 eller info@gotlandshem.se.
Söker du bostad hos oss, använder du Mina sidor för att anmäla intresse, ta bort intresse, svara på erbjudanden. Läs mer om Söka bostad hos oss.
Du kan prenumerera på din intresselista och bevaka lediga ledigheter som blir tillgängliga. Läs mer
Varje gång som du loggar in på Mina sidor uppdaterar du din köplats. Detta måste du göra minst inom 365 dagar från det du registrerade dig eller senast förnyade din köplats