Hoppa till innehåll Fler frågor?

Studentinformation

En leende student som sitter i en skolbänk med andra elever i ett klassrum

Vi har bostäder som är avsedda endast för dig som är heltidsstudent vid Uppsala Universitet, Campus Gotland. Här kan du läsa om hur du ansöker om en studentbostad hos oss.

Sök studentbostad

Ställ dig i vår bostadskö genom att registrera dig som bostadssökande. När du är registrerad loggar du in på Mina sidor för att anmäla intresse för de lägenheter du vill söka. Du gör en intresseanmälan genom att klicka på ”Gör intresseanmälan” på den lägenhet du önskar söka. På Mina sidor ser du vilka lägenheter du intresseanmält. Du kan under pågående sökperiod ta bort gjorda anmälningar om du inte längre vill söka lägenheten. Lediga studentbostäder publiceras löpande. Inför höstterminens start är publiceringstiden förlängd.

Erbjudande om bostad

Vi skickar erbjudande till de med längst kötid. Är du en av dem skickar vi ett meddelande till dig via e-post. Logga in på Mina sidor för att svara på erbjudandet.
Det är viktigt att du svarar antingen Ja eller Nej på erbjudandet innan svarstiden går ut. För de som inte fått ett erbjudande visas informationen ”Gick till annan sökande”.

Villkor för att hyra studentbostad

För att få hyra en studentbostad hos oss krävs att du är heltidsstuderande samt klarar av minst 15 högskolepoäng per termin vid Uppsala universitet (Campus Gotland).

Vi kommer att kontakta dig och be om att få se ett intyg som visar att du studerar heltid och klarat av poängkravet. Om du inte har tagit tillräckligt med högskolepoäng föregående termin och/eller inte är heltidsstuderande uppfyller du inte längre kraven som ställs för att få hyra en studentbostad. Vi äger då rätten att säga upp ditt hyresavtal.

Kötid

När du tecknar ett avtal på en studentbostad hos oss behåller du alla dina ködagar.

Kontraktserbjudande

Den som svarat Ja på erbjudande och har längst kötid får ett kontraktserbjudande. Vi kontrollerar den nya hyresgästen enligt våra hyresvillkor och därefter tecknar vi kontrakt.

Avtalsteckning

Inför avtalsteckning måste du uppvisa intyg på dina studier.
Ny student:
Antagningsbesked
Pågående studier:
Registreringsintyg som styrker att studier är påbörjade.
Resultatintyg som styrker att du tagit minst 15 poäng per termin.

Relaterade frågor