Fler frågor?

GotlandsHem är Kranmärkt!

4 juni, 2018

Från och med nu är GotlandsHem som arbetsplats Kranmärkt. Vi vill hjälpa till med att öka medvetenheten om att det är ett bättre val att välja dricksvatten från kranen, än att köpa vatten på flaska.

GotlandsHem ansluter sig nu till branschorganisationen Svenskt Vatten och Region Gotlands Kranmärkning. Det innebär att vi väljer kranvatten framför flaskvatten på arbetsplatsen, evenemang och möten.

– Vi på GotlandsHem tycker det är väldigt viktigt att vara goda förebilder och hjälpa till att sprida medvetenheten om att det är bättre att välja kranvatten istället för att köpa vatten på flaska, säger Elisabeth Kalkhäll, vd, GotlandsHem.

Visste du att?

Genom att välja kranvatten minskar du antalet transporter och tillverkning av flaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. En liter kranvatten är därför 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten.

250 gånger billigare

En liter kranvatten kostar 250 gånger mindre än samma mängd flaskvatten. Då räknar man ändå på det billigaste literpriset på flaskvatten, köpt i en vanlig mataffär. Kranvatten är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till din kran. Vilken lyx!

Mer information kan du hitta på gotland.se/kranmärkt.

Till nyhetsarkivet