Fler frågor?

Laddplats för elbil

7 juni, 2018

Vi på GotlandsHem vill att flera av våra hyresgäster ska kunna ha elbil. Nu frågar vi alla er hyresgäster om var ni tycker att vi ska installera nya laddplatser för elbil.

Att välja elbil istället för bensin- eller dieseldrivna fordon minskar klimatutsläppet, men då behöver vi också en fungerande infrastruktur för att det ska vara användarvänligt.

Gabriella Castegren är energiexpert på bransch- och intresseorganisationen SABO med över 300 allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Hon ser att fler och fler bostadsföretag på olika sätt erbjuder sina hyresgäster laddplats för elbil.

– Allt fler hyresvärdar gör sig beredda för att kunna möta efterfrågan. En del gör som ni på GotlandsHem och frågar alla hyresgäster om var det finns behov av laddplatser. Andra allmännyttiga bolag installerar efterhand på förfrågan.

Det är inte bara bostadsföretag som vill göra det enklare för den som har elbil. Gabriella berättar att även restauranger och butiker börjar installera laddplatser.
– Snart kan man ladda sin bil varsomhelst. Huvuddelen av laddningen kommer att ske hemma eller på arbetsplatsen och sedan passar man på där det finns laddplats. Beteendet är att man laddar bilen med lite el när man får möjlighet.

Logga in på mina sidor

Nu hoppas vi att du som är hyresgäst vill vara med och tycka till genom den enkät du har fått på Mina sidor. Den tar 1-2 minuter att svara på.
HÄR kan du läsa mer om hur vi på GotlandsHem arbetar med laddplats för elbil och andra miljöfrågor.

Till nyhetsarkivet