Hoppa till innehåll Fler frågor?

Burgsvik

Gästvänlig ort med populär småbåtshamn

Naturvit radhusbyggnad med uteplatser och gräsmatta

Burgsvik är Storsudrets centrum på den sydligaste delen av Gotland, ca 80 km från Visby och 25 km till Hemse. Tätorten är belägen vid vattnet i Öja socken som tillsammans med Sundre, Vamlingbo, Fide och Hamra utformar Storsudret. Den trivsamma orten är en populär turistplats som är känd för sin gästhamn och produktion av kalk- och sandsten.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

Mitt i Burgsvik finns ett kafé som tillsammans med macken och affären utgör den centrala servicepunkten i Burgsvik. Här är det liv och rörelse med ombud för systembolag, apotek och post. Hit cyklar barnen för att hänga utanför affären och träffa kompisar. De äldre på vårdhemmen Sudergården och Karlshäll uppskattar också platsen som en viktig del i deras utevistelse och sociala samvaro.
Det finns regelbunden daglig kollektivtrafik till och från Visby, samt till andra delar av ön.

SKOLA

Öja skola är Gotlands sydligaste skola, centralt placerad mitt på Storsudret i Burgsvik. Till skolan finns idrottshall, slöjdlokaler och gångavstånd till kommunbiblioteket. Högstadium är belägen i Hemse. Skolgården har rejäla lekytor, fotbollsplan och träddungar med cykelstigar för trampcyklar. Skolan tar emot elever från Fide, Hamra, Vamlingbo, Sundre och Öja.

SPORT OCH FRITID

Det finns en populär småbåtshamn där det även finns badbrygga och en liten sandstrand som är barnvänlig och långgrund. För de som vill bada på djupare vatten finns badbryggor och ett äventyrligt hopptorn för de vågade. Fotbollsplanen är en populär plats för alla åldrar. Där spelar man fotboll, brännboll och leker lekar.

GRÖNOMRÅDEN

Järnvägsbanken som leder ner till hamnen används för motion och promenad längs skogspartier och fruktträd. Postparken ligger nära vårdhemmet Sudergården och en lek- och mötesplats med gungor och klätterträd. I Burgsvik finns även det barnvänliga grönområdet Näktergalsparken som är en oas för lek, picknick och naturupplevelser.

KULTUR

Mitt i centrala Burgsvik finns biblioteket och kyrkan som båda är sociala samlingspunkter i samhället.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-03-20 till 2023-03-20)

3 år
1ROK
7 år
2ROK
15 år
3ROK0 år15 år

Våra kvarter i Burgsvik