Hoppa till innehåll Fler frågor?

Fårösund

Blomstrande ort med positiv anda

Fårösund är den nordligaste av tätorterna på Gotland som ligger ca 50 km från Visby, och som tillhör Bunge socken. Fram till år 2000 fungerade Fårösund som en militärort men verksamheten lades ner. Det var ett hårt slag mot orten, men idag blomstrar åter det lilla samhället. Här finns även flera småbåtshamnar och ett rikt båtliv.

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

Det finns bra serviceutbud med livsmedelsaffär som också är ombud för systembolaget och apoteket. Här finns också bibliotek, kafé, restauranger, bank, bensinstation och andra serviceföretag som vandrarhem, hotell och stugby.
Färjan till Fårö går dygnet runt och det finns dessutom båtförbindelse med Gotska Sandön flera gånger i veckan sommartid. Det finns goda bussförbindelser till Visby med avgångar från tidig morgon till sen kväll.

SKOLA

Skolan i Fårösund är en grundskola årskurs 1-9 och det finns också en folkhögskola som ligger på det gamla militärområdet.

SPORT OCH FRITID

Bungevikens sandstrand är lugn och fridfull och lämpar sig ypperligt för barnfamiljer. Det finns ett idrottscenter som brinner för friskvård, träning och hälsosam livsstil med simhall, sporthall och gym på det gamla regementsområdet. Kustateljéns ungdomsgård arbetar för gemenskap, trygghet och delaktighet för barn och ungdomar.

GRÖNOMRÅDEN

I Fårösund finns närheten till hav och skog samt en rad sevärdheter och det vackra Fårö med sin storslagna natur.

KULTUR

Bungemuseet är ett kulturhistoriskt friluftsmuseum med en stor samling byggnader och miljöer från 1600-talet fram till 1900-talet.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-03-27 till 2023-03-27)

4 år
1ROK
5 år
2RKV
6 år
2ROK
9 år
3ROK
10 år
4ROK0 år8 år

Våra kvarter i Fårösund