Hoppa till innehåll Fler frågor?

Havdhem

Naturskön bygd med närhet till flera stränder

Solgul affärslokal byggnad i vägkors med höga lyktstolparGodis- och glasskiosk med tegelstensfasadVit byggnad med grått trätak framför stora trädHuvudgata i samhälle med mataffär i fastighet med vit fasad

Havdhem ligger på södra Gotland och är en grön och lummig socken. Orten är belägen 10 km från Hemse och 60 km från Visby.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

Här hittar vi bland annat livsmedelsaffär med postombud, järnhandel och tvätteri. Hemse är närmaste större tätort ca 10 km norrut, där det finns det mesta i serviceväg såsom skolor, vårdcentral, butiker, bank och systembolag. En regelbunden daglig kollektivtrafik till och från Visby, samt till andra delar av ön.

SKOLA

Havdhem har förskola och grundskola för årskurs 1-6. Högstadium finns i närliggande Hemse.

SPORT OCH FRITID

Idrottsplatsen Hansavallen är hem till fotbollsklubben Hansa Hoburg IF och är mittpunkten för bygdens idrottsverksamhet. Förutom fotboll finns här bland annat även löpträning, orientering, pingis, innebandy och gymnastik.

GRÖNOMRÅDEN

Lingmyr ligger i Lergravens naturreservat i södra Havdhem och är ett fågelrikt område med flera små insjöar. I den norra delen av orten finns också de karga Alvret som är den gotländska motsvarigheten till det öländska alvaret och är även det välförsett med många vackra fågelarter.

KULTUR

Ortens hembygdsförening och den fina bygdegården har en central roll i bygden. Här anordnas sociala evenemang året runt som t ex melodikryss och teater.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2018-10-19 till 2021-10-19)

6 år
2ROK
19 år
4ROK0 år13 år

Våra kvarter i Havdhem