Hoppa till innehåll Fler frågor?

Klintehamn

Lugn och harmoni vid havet

En kustsocken på Gotlands västkust, vackert beläget vid havet, 30 km från Visby. Här är landskapet plant i väster och med klippbranter i öster. Den fina småbåtshamnen som ligger en kort promenad från centrum inbjuder till strosande samt badmöjligheter. Populärt är båtturerna som går till Stora Karlsö under sommarhalvåret.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

I Klintehamn finns de flesta bekvämligheter man behöver som livsmedelsbutiker, bensinstation, kiosk med ombud för systembolag, kafé, restauranger, post, apotek, frisörsalonger och diverse affärer. Det går regelbundna bussturer till och från Visby. Det finns även busslinjer söderut till Hemse och Burgsvik

SKOLA

Förskola, grundskola årskurs 1-9.

SPORT OCH FRITID

Det finns en fin idrottsplats med fotbollsplan och några kilometer norrut i Västergarn ligger en av Sveriges vackrast belägna golfbanor, Kronholmen.

GRÖNOMRÅDEN

Klinteberget är ett populärt utflyktsområde som bjuder på underbar utsikt 25 meter över havet samt en härlig vandringsslinga genom löv- och barrskog.
Den vackra pilgrimsleden mellan kyrkorna i Klinte och Fröjel är ca nio km lång. En vandring på mjuka stigar genom lummig tall- och blandskog men också över fuktig myrmark och längs öppna fält och åkrar med utsikt över kust, hav och Karlsöarna.

KULTUR

För den som söker natur och kultur finns Rannarve som ligger alldeles i utkanten av Klintehamns samhälle och är en stämningsfull plats som är rik på fornlämningar. Dessutom finns fritidsgård för ungdomar samt ett bibliotek som anordnar intressanta kulturevenemang året runt för alla åldrar.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-05-28 till 2023-05-28)

4 år
1RKV
6 år
1ROK
9 år
2ROK
9 år
3ROK0 år15 år

Våra kvarter i Klintehamn