Hoppa till innehåll Fler frågor?

Lärbro

En socken med stor gemenskap och yta

Lärbro är en trevlig socken som ligger i vacker natur på norra Gotland. Landskapet består mestadels av odlad mark med inslag av skog. Socknen har stor yta och sträcker sig från Vägumeviken i söder till Kappelhamnsviken i norr.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

I Lärbro finns livsmedelsaffär med postombud, bensinstation, vandrarhem, restaurang, frisör, gym,och naprapat. Närproducerade matprodukter kan även köpas i gårdsbutiker och närliggande lantgårdar. Det är lätt att ta sig runt med goda bussförbindelser med regelbundna avgångar. Avståndet till Visby är ca 35 km och 10 km till den närmaste tätorten Slite.

SKOLA

Det finns för- och grundskola till årskurs 6 och skolan tar emot elever i första hand från Hall, Hangvar, Lärbro och Hellvi. Det finns fler skolor som ligger i närliggande orterna Stenkyrka och Slite.

SPORT OCH FRITID

Här finns ett stort engagemang i idrotten och Lärbro IF är en förening med ca 200 medlemmar. Tidigare var fotboll den dominerade verksamheten i föreningen men nu finns även spinning, pingis, gymnastik och innebandy. I närheten ligger också Lärbro Ridskola som erbjuder ridlektioner för barn och vuxna. Fritidsgården FUSK, för ungdomar som bor runt och omkring Lärbro, är den lilla träffpunkten med stor betydelse på norra Gotland.

GRÖNOMRÅDEN

I området runt Lärbro finns flera natursköna områden. En av dem är Hångers källa som är en mycket vacker och rofylld plats som ligger strax utanför socknen. Bor man i Lärbro är de närmaste badplatserna Barläst, Vägumeviken, Vikers och Kappelshamnsviken.

KULTUR

Korsbygården ligger i Lärbro och byggdes i mitten på 1800-talet. Byggnaden har fungerat som skolbyggnad framtill 1950-talet och har därefter i kommunens regi drivits som samlingslokal. 1992 bildades Bygdegårdsföreningen Korsbygården vilken då övertog driften av byggnaden.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-03-27 till 2023-03-27)

5 år
1ROK
7 år
2ROK
17 år
3ROK
10 år
4ROK0 år10 år

Våra kvarter i Lärbro