Fler frågor?

När

Naturskön socken med rikt kulturliv

När är en gammal naturskön strandsocken på sydöstra Gotland ca 55 km från Visby. Landskapet är en lätt kuperad odlingsbygd med skog vid kusten. Samhället har ett rikt kultur- och föreningsliv och människorna som bor här kallas ”närkar”.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

På orten finns en mindre livsmedelsbutik, bank, bilverkstad, bensinstation, frisör, hälsovård och företag inom bygg- och turistbranschen. Närmaste tätort är Hemse ca 20 km bort, där man hittar det mesta bekvämligheter som behövs. Det finns en regelbunden daglig kollektivtrafik till och från Visby, samt till andra delar av ön.

SKOLA

Det finns förskola till grundskola årskurs 6 i närliggande socknen Garda som ligger ca 1.5 km därifrån. Högstadiet finns i Hemse, ca 20 km från När.

SPORT OCH FRITID

Mycket vackert och med närhet till havet ligger När GK 18-hålsbana där det även finns restaurang och möjlighet att hyra stugor för övernattning. I övrigt ligger idrottscentrum vid När IF:s fotbollsplan där det förutom fotbollsplan finns tennis- och boulebana. Utöver det finns även möjlighet till pingis och biljardspel i klubblokalen. Fina badstränder finns i Herta, Lillviken och Närshamn.

GRÖNOMRÅDEN

Närsån är ett underbart naturområde med ett rikt fågelliv. Linnéstigen är en natur- och kulturstig i Linnés fotspår och invigdes 2007. Den är indelad i tre etapper som tillsammans utgör en fem och en halv kilometer av promenadspår.

KULTUR

När är en gammal naturskön kulturbygd med lämningar av bronsåldersgravar, bildstenar från Vikingatid, den medeltida kyrkan och från senare tider flera välbevarade kvarnar och den gamla smedjan i Dalbo. Under sommaren spelas teater och musik på den fina utomhusscenen på Närsakar vid Närsåns mynning. Då visas även bio i bygdegården och gallerier visar konst och hantverk.

Bostadsfakta

 

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2013-11-18 till 2016-11-18)

0 år15 år
 

Våra kvarter i När