Hoppa till innehåll Fler frågor?

Slite

Trevlig tätort vid Gotlands enda skärgård

Grön äng med utsikt över vattnet i SliteGrön äng med utsikt mot Cementa fabriksbyggnad i SliteSmåbåtshamnen i Slite med utsikt mot Cementa fabriksbyggnad med rykande skorstenar

Slite ligger ca 35 km från Visby på Gotlands östkust. Där hittar vi Gotlands enda skärgård med en fin hamn och ett härligt havsbad. I Slite ligger Cementa – en av Europas mest moderna cementfabriker och en av de större arbetsgivarna på Gotland.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

Nyligen har Slite centrum genomgått en förbättring med uppfräschning av äldreboende och skola samt hamn och reningsverk. Här finns det mesta inom service såsom vårdcentral, skolor, livsmedelsbutiker, banker, apotek, systembolag, restauranger m.m. Det finns flera regelbundna busslinjer genom Slite mot Visby och Fårösund, med avgångar från morgon till kväll, året om.

SKOLA

Solklintsskolan ligger vacker beläget under Kyrkberget mitt i Slite. Där finns förskola och grundskola till årskurs 9 och i anslutning till skolan finns en populär fritidsgård.

SPORT OCH FRITID

Slite associeras med sport och bad. Där finns en idrottsanläggning med idrottshall, tempererad utomhusfotbollsplan och en toppmodern ishall. Tennis, golf, innebandy och konståkning är andra sporter man kan träna i Slite med omnejd. I nära anslutning till bostadsområdet och idrottscentrum finns elljusspåret vid Vikhagen som är ca 1850 meter. Den fina sandstranden nära Slite centrum har brygga och närliggande strandpromenad samt en mysig småbåtshamn. Bubblan Ungdomsgård ligger mitt i Slite och är en samlingsplats för ungdomar 13 år och uppåt.

GRÖNOMRÅDEN

Lillugnsrev är en grön och lummig oas som är rofylld och ger avkoppling i Slite. Det är ett populära utflyktsmål med vacker natur och behändig grillplats. En annan plats är Lotsbacken med utsikt över havet och skärgården. Här finns inte bara vacker natur utan även historia i form av rester av en gammal fästning samt en kalkugn i området.

KULTUR

Slite Biografförening visar filmer, samt balett och opera i livesändningar, Slite Sjöfartsmuseum samlar, bevarar och visar föremål samt berättelser från Gotlands sjöfartshistoria. Slite bibliotek i Kommunhuset på Torget i centrum där förutom utlåning av böcker anordnas olika evenemang året runt för alla åldrar. Även Slite kyrka har verksamhet för gammal och ung.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-05-28 till 2023-05-28)

6 år
1RKV
6 år
1ROK
8 år
2ROK
10 år
3ROK
13 år
4ROK0 år15 år

Våra kvarter i Slite