Hoppa till innehåll Fler frågor?

Tingstäde

Populär socken nära bad, bryggor och Visby

Vit husbyggnad framför kyrktornNaturvit husbyggnad med affärslokal och röd bil parkerad framförPicknickbänk vid rastplats vid en sjö med trä i bakgrunden
Tingstäde ligger ca 25 km norr om Visby. Landskapet i området är plant och omgivet av skog
 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

I centrum finns ett vandrarhem och en butik. Livsmedelsaffär finns i grannsocknen Stenkyrka i väster och i Slite i öster som också är närmaste tätort. Det finns regelbunden busslinje som tar du dig enkelt mellan Tingstäde och Visby busstation. Det finns en naturskön och kustnära cykelled runt hela ön.

SKOLA

I Stenkyrka, ca 10 km från Tingstäde, finns både förskola och grundskola årskurs 1-6.

SPORT OCH FRITID

Sommartid är den barnvänliga badplatsen vid Tingstäde träsk, med sina badbryggor och kiosk, en mycket välbesökt plats. Det finns flera närliggande stall som erbjuder ponnyridning och westernridning. Polhemsgården som ligger mitt i samhället anordnar aktiviteter året runt som t ex midsommarfirande, hembygdsveckor, lammgrillning och julmarknader.

GRÖNOMRÅDEN

Tingstäde ligger nära både skog och vatten. Närmiljön runt träsket erbjuder promenader, bad och bryggor. Rings änge som är rikt på fågelliv är beläget strax söder om Tingstäde träsk.

KULTUR

Mitt i samhället ligger Tingstäde kyrka, en kalkstenskyrka vars äldsta delar är daterade till början av 1200-talet. I närheten finns också Polhemsgården som är Christopher Polhems barndomshem och används nu som hembygdsgård. Två museum i form av Tingstäde fästning och Gotlands försvarsmuseum berättar om militärhistoria från forntid till nutid.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-03-23 till 2023-03-23)

7 år
1ROK
9 år
2RKS
9 år
2ROK
12 år
3ROK0 år10 år

Våra kvarter i Tingstäde