Hoppa till innehåll Fler frågor?

Väskinde

Stor socken med närhet till Visby och hav

Bostadskvarter med ljusgrå radhuslägenheter med uteplatserBostadskvarter med ljusgula radhuslägenheter med uteplatser med mörkbruna staket

Väskinde är en omtyckt tätort som ligger ca 10 km norr om Visby och är en expansiv bygd. I Väskinde finns ett par stora jordbruk, men framförallt många småföretagare. Den centrala delen av orten ligger inåt land men närmare havet ligger den vackra fiskehamnen Själsö och badstranden Brissund.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

Busslinje finns med regelbundna rutter från morgon till kväll. Det finns bra cykelled till Visby.

SKOLA

Det finns en skola med förskoleklass, grundskola skolår 1 – 6 och fritidsverksamhet.

SPORT OCH FRITID

VAIS – Väskinde Allmänna Idrottsklubb är den centrala kärnan i bygden när det gäller idrott och har för närvarande fem sektioner – fotboll, bordtennis, varpa, motion och innebandy. Fotbollsverksamheten bedrivs från den fina idrottsplatsen Björkome med flera fotbollsplaner. För en golfrunda ligger Gotska GK:s golfbana inom 10 minuter med bil. För fritid på sommaren ligger badviken Brissund några kilometer från bygden och är en lugn strand för barnfamiljen.

GRÖNOMRÅDEN

Brucebo är ett vackert naturreservat med varierande terräng i Väskinde. Det är ett område på 33 hektar varav 31 hektar land och två hektar vatten. Själsö hamn är en trevlig liten fiske- och småbåtshamn som ligger i Väskinde socken. Gamla sjöbodar och en garngård bidrar till att hamnen fungerar som ett genuint och levande fiskeläge.

KULTUR

Väskinde bygdegård är naturlig träffpunkt i orten. Här anordnas det massor av kul året om med allt från musikalisk komedi till loppis. Mitt i socknen ligger även kyrkbyn, med den vackra medeltida kyrkan som arrangerar evenemang för alla åldrar.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2020-06-05 till 2023-06-05)

10 år
2ROK
14 år
3ROK
17 år
4ROK0 år15 år

Våra kvarter i Väskinde