Fler frågor?

Gråbo

Ett välskött och lummigt område i södra Visby

Cykelbanor vid lekplats och träd med rosa blommorBarn och vuxen med varsin barnvagn promenerar framför grått flerlägenhetshus med gula balkongerBilparkering och lummiga träd framför bostadskvarter med flerlägenhetshusKvarterskrog med träterrass och utebelysningVattenfontän i betongblock utanför mörkröd skolbyggnadCykelbana vid mörkbrun lokalbyggnad med buskage och träd

Gråbo är ett välskött och grönt område som är en del av miljonprogrammet i södra Visby. Området är blandat med flerfamiljshus och radhus från 60 och 70-tal. Mitt i centrum ligger Gråbo Torg som har ett serviceutbud med affärer och skolor.

 

SERVICE OCH KOMMUNIKATION

Här finns livsmedelaffär, bankomat, frisör, bibliotek och restaurang. Det är lätt att ta sig till och från centrala Visby med bra bussförbindelser.

SKOLA

Låg- och mellanstadieskola samt förskola.

SPORT OCH FRITID

Hela området erbjuder möjligheter till sport och fritid. Det finns stora öppna ytor, fotbolls- och basketplaner, tennisbanor och parker.

Seniorernas mötesplats drivs av Region Gotlands Hälsofrämjande enhet och finns på Gråbo torg 3. De erbjuder social gemenskap och aktiviteter inom områden som kultur, rörelse och hantverk.

GRÖNOMRÅDEN

Det finns flera parker och skogsområden.

KULTUR

Träffpunkt Gråbo är ett unikt gränsöverskridande nätverk med Röda Korset i centrum. Här finns en social mötesplats med kafé och second hand butik. Men verksamheten är betydligt bredare då Visby stadsmission, Polisen, Visby domkyrkoförsamling, socialförvaltningen i Region Gotland, Frälsningsarmén, Rädda Barnen och andra samhällsinriktade verksamheter också är aktiva. I byggnaden bredvid ligger i anslutning till skolan även Gråbo bibliotek.

Bostadsfakta

ROK – Rum och kök
ROKL – Rum och kök + loft
ROP – Rum och pentry
RKV – Rum och kokvrå
RKS – Rum och kokskåp
 

Kötider

Visa kötider

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2016-10-22 till 2019-10-22)

4 år
1RKS
7 år
1RKV
6 år
1ROK
9 år
2ROK
8 år
3ROK
14 år
4ROK0 år20 år
 

Våra kvarter på Gråbo