Fler frågor?

Bläckfisken 3

Nu bygger vi kvarteret Bläckfisken 3 i norra Visby där en ny stadsdel växer fram. Beräknad inflyttning är juni 2020.

På den plats där Visby motorcentral tidigare låg bygger nu GotlandsHem kvarteret Bläckfisken. Se vår områdesfilm här.

Tre våningar

Vi bygger tre trevåningshus med totalt 36 hyreslägenheter, i varierande storlekar från ettor till fyror. De hus som så småningom kommer byggas påminner om de som redan står klara på Sergeanten 5 i södra Visby, om än med vissa förändringar exteriört med vanliga balkonger och fler loftgångar. Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare blir standard i varje lägenhet.

Miljömedvetenhet

Husen är byggda som smarta lågenergihus med effektivare resursanvändning, vilket ger låga driftkostnader. Individuell mätning för varm- och kallvatten debiteras utöver månadshyran. Värme ingår i hyran.

Miljömärkt fordonspool

Det kommer att finnas en miljömärkt fordonspool med elbilar och cyklar. Tillgång till fordonspoolen ingår i hyran och betalning sker endast för ditt nyttjande av bil eller cykel. Bokning sker via app eller hemsidan och tjänsten drivs av en extern leverantör. Med tillgång till fordonspoolen hoppas vi att våra hyresgäster får större möjligheter att leva klimatsmart.

Utemiljö

Vi väljer att variera valet av häckar runt uteplatserna med olika färgteman för att skapa dynamik i området och för att underlätta att hitta rätt. Hus 1 har gult tema, hus 2 vitt och hus 3 grönt.
Runt lekplatsen växer blåbär och smultron med inslag av vintergröna ormbunkar vilket ger en skoglig karaktär och som i sin tur kan gynna fantasilek. Bären är ätliga för båda människor och djur. Träden varierar i sorter och storlekar för att skapa olika nivåer på trädkronor och samtliga har ett vackert vinteruttryck med vackra stammar och fin arkitektonisk siluett.

Naturskönt område med attraktivt läge

På ena sidan av den stora tomma ytan ligger husen på Stjärngatan och Siriusgatan som utgör kvarteret Castor. På den andra sidan finns kvarteren Sjöliljan och Trilobiten. Ett bra läge som är nära till både rekreation, livsmedelsbutik och till sjukhuset.

 

Snabbfakta

36 st lägenheter i tre trevåningshus med hiss i ettor, tvåor, treor och fyror.
9 st 1 rok (40 m2) 5957 – 6107 kr/mån.
18 st 2 rok (55 m2) 7636 – 7836 kr/mån.
3 st 3 rok (67 m2) 9168 kr/mån.
6 st 4 rok (72 m2) 9726 – 9976 kr/mån.

Parkering 150 kr/månad
IMD – Individuell mätning av varm- och kallvatten
Tidplan:
Intresseanmälan är beräknad att starta oktober/november 2019.
Beräknad inflyttning i två etapper är 1 juni och 1 juli 2020.

Bostadsfakta

 

LÄGENHETER

 

ETT RUM OCH KÖK – 40 m2

 
 

TVÅ RUM OCH KÖK – 55 m2

 
 

TRE RUM OCH KÖK – 67 m2

 
 

FYRA RUM OCH KÖK – 72 m2

 
 

FASTIGHETERNA

 

Planritning nedre botten - våningsplan 1

Planritning våningsplan 2 och 3

KVARTERET

 

Visa områdesplan

På kartan

Följ bygget