Fler frågor?

Bläckfisken 3

Översikt av kvarteret Bläckfisken

Nu bygger vi kvarteret Bläckfisken 3 i norra Visby där en ny stadsdel växer fram. Beräknad inflyttning är juni 2020. Just nu pågår fördelningen av lägenheter efter stängning av intresseanmälan.

Tre våningar

Vi bygger tre rökfria trevåningshus med totalt 36 hyreslägenheter, i varierande storlekar från ettor till fyror. Husen påminner om de som redan står klara på Sergeanten 5 i södra Visby, om än med vissa förändringar exteriört med vanliga balkonger och fler loftgångar. Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare blir standard i varje lägenhet. Det är inte tillåtet att röka i husen, lägenheterna eller i de allmänna utrymmena. Som hyresgäst ansvarar du även för att dina besökare visar hänsyn och följer reglerna.

Miljömedvetenhet

Husen är byggda som smarta lågenergihus med effektivare resursanvändning, vilket ger låga driftkostnader. Individuell mätning för varm- och kallvatten debiteras utöver månadshyran. Värme ingår i hyran.

Miljömärkt fordonspool

Det kommer att finnas en miljömärkt fordonspool med elbilar och cyklar. Tillgång till fordonspoolen ingår i hyran och betalning sker endast för ditt nyttjande av bil eller cykel. Bokning sker via app eller hemsidan och tjänsten drivs av en extern leverantör. Med tillgång till fordonspoolen hoppas vi att våra hyresgäster får större möjligheter att leva klimatsmart.

Utemiljö

Vi väljer att variera valet av häckar runt uteplatserna med olika färgteman för att skapa dynamik i området och för att underlätta att hitta rätt. Hus 1 har gult tema, hus 2 vitt och hus 3 grönt.
Runt lekplatsen växer blåbär och smultron med inslag av vintergröna ormbunkar vilket ger en skoglig karaktär och som i sin tur kan gynna fantasilek. Bären är ätliga för båda människor och djur. Träden varierar i sorter och storlekar för att skapa olika nivåer på trädkronor och samtliga har ett vackert vinteruttryck med vackra stammar och fin arkitektonisk siluett.

Naturskönt område med attraktivt läge

På ena sidan av den stora tomma ytan ligger husen på Stjärngatan och Siriusgatan som utgör kvarteret Castor. På den andra sidan finns kvarteren Sjöliljan och Trilobiten. Ett bra läge som är nära till både rekreation, livsmedelsbutik och till sjukhuset.

 

Snabbfakta

36 rökfria lägenheter fördelade över tre trevåningshus i ettor, tvåor, treor och fyror. Samtliga hus är utrustade med hiss.
9 st 1 rok (40 m2) 5957 – 6107 kr/mån.
18 st 2 rok (55 m2) 7636 – 7836 kr/mån.
3 st 3 rok (67 m2) 9168 kr/mån.
6 st 4 rok (72 m2) 9726 – 9976 kr/mån.

Parkering 150 kr/månad
Elbilsladdning: Laddstolpar finns i kvarterat Castor på Stjärngatan.
IMD – Individuell mätning av varm- och kallvatten
Tidplan:
Intresseanmälan startar 7 november och stänger midnatt 13 november 2019.
Beräknad inflyttning i två etapper är 1 juni och 1 juli 2020.

Bostadsfakta

 

INTRESSEANMÄLAN

 

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Steg 1 – intresseanmälan
Under en vecka från och med den 7 november 2019 kan du göra intresseanmälan här på hemsidan genom att logga in på Mina sidor. För att ansöka måste du först vara registrerad i vår bostadskö. Du anmäler intresse för den storlektyp på bostad du är intresserad av. Du kan välja mellan 1 rok, 2 rok, 3 rok eller 4 rok.
 
Steg 2 – erbjudande
När publiceringsperioden stänger den 13 november påbörjar vi uthyrningen av bostäderna efter kötid och enligt vår hyrespolicy. Vi ber dig att i ett tidigt skede fundera över vilken/vilka bostäder du helst vill hyra. Gör gärna en turordningslista som du kan utgå ifrån när vi hör av oss. På vår hemsida kan du löpande se vilka bostäder som är lediga, reserverade samt uthyrda.
 
Steg 3 – svar på erbjudande
När det blir din tur att välja har du 24 timmar på dig att välja bostad, därefter går turen vidare till nästa sökande och du har inte längre möjlighet att få en bostad i Bläckfisken 3.
 
Om ett erbjudande går till en annan sökande, men som tackar nej, finns det fortfarande chans för andra som står på tur.
 
Steg 4 – kontraktsskrivning
Förbered kontaktuppgifter till den som kan lämna aktuella boreferenser för dig. Om du är hyresgäst hos oss idag behövs inte någon boreferens. Om hyresvillkoren är uppfyllda skrivs hyreskontrakt inom ett par dagar.
 

LÄGENHETER

 

ETT RUM OCH KÖK – 40 m2

 
 

TVÅ RUM OCH KÖK – 55 m2

 
 

TRE RUM OCH KÖK – 67 m2

 
 

FYRA RUM OCH KÖK – 72 m2

 
 

FASTIGHETERNA

 

Planritning nedre botten - våningsplan 1

Planritning våningsplan 2 och 3

KVARTERET

 

Visa områdesplan

På kartan

Följ bygget

Relaterade frågor

Lägenheterna i husen i Bläckfisken 3 är rökfria, dessutom är det rökfritt på balkongerna, uteplatserna och i gemensamma utrymmen som trapphus och gårdar. Som hyresgäst ansvarar du även för att dina besökare visar hänsyn och följer reglerna.
Ja, det stämmer. I våra nyproduktioner, som exempelvis Bläckfisken 3, är det inte tillåtet att hyra ut lägenheten under sommaren. Läs mer vad som gäller vid andrahandsuthyrning.
Ja, parkering finns att hyra för 150 kronor per månad.
De boende kommer att ha tillgång till en fordonspool med eldrivna fordon. I poolen ingår två elbilar och två elcyklar. Det blir ett miljövänligt och användarvänligt alternativ för de som tillfälligt behöver en bil eller en elcykel att ta sig lite längre sträckor med. Läs mer om fordonspoolen.
Ja, värme ingår i hyran.
Nej, varm- och kallvatten ingår inte i hyran. Vi använder IMD vilket står för Individuell mätning och debitering. Det innebär att vi mäter och debiterar förbrukningen av varm- och kallvatten på lägenhetsnivå. Förutom att kostnaden för respektive hushåll blir rättvis finns där också miljömässiga vinster eftersom individuell mätning ökar medvetenheten och ofta minskar förbrukningen. Läs mer om IMD.
En förväntad förbrukningskostnad som kallas schablonkostnad tas ut vid inflyttning. Om du förbrukar mindre får du tillbaka pengar vid avläsning och om du förbrukar mer tillkommer en kostnad. Du kan alltså själv påverka hur mycket du betalar för varm- och kallvatten. Schablonkostnaderna för varm- och kallvatten ligger för 1 rok 135 kronor (varav 80 varmvatten och 55 kallvatten), 2 rok 185 kronor (varav 110 varmvatten och 75 kallvatten), 3 rok 240 kronor (varav 145 varmvatten och 95 kallvatten), 4 rok 265 kronor (varav 160 varmvatten och 105 kallvatten). Läs mer om IMD.
Cykelparkering finns vid varje hus.
Nej, det finns laddstolpar i vårt kvarter Castor vid Stjärngatan.
En mindre lekplats finns i angränsande kvarteret Trilobiten som ägs av GotlandsHem