Hoppa till innehåll Fler frågor?

Bläckfisken 3

Illustrationa av ljusgult flerlägenhetshus med grå balkongerIllustrationa av ljusgult flerlägenhetshus med grå balkongerIllustrationa av ljusgult flerlägenhetshus med grå balkongerIllustrationa av ljusgult flerlägenhetshus med grå balkonger3D-bild i fågelperspektiv över bostadsområdet Bläckfisken i Visby med tre husbyggnader på tre våningar
 

Bläckfisken 3 i norra Visby stod byggklar i juni 2020 där en ny stadsdel växer fram. Samtliga lägenheter är uthyrda.

Tre våningar

Kvarteret består av tre rökfria trevåningshus med totalt 36 hyreslägenheter, i varierande storlekar från ettor till fyror. Husen påminner om de som redan står klara på Sergeanten 5 i södra Visby, om än med vissa förändringar exteriört med vanliga balkonger och fler loftgångar. Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare blir standard i varje lägenhet. Det är inte tillåtet att röka i husen, lägenheterna eller i de allmänna utrymmena. Som hyresgäst ansvarar du även för att dina besökare visar hänsyn och följer reglerna.

Miljömedvetenhet

Husen är byggda som smarta lågenergihus med effektivare resursanvändning, vilket ger låga driftkostnader. Individuell mätning för varm- och kallvatten debiteras utöver månadshyran. Värme ingår i hyran.

Miljömärkt fordonspool

Det kommer att finnas en miljömärkt fordonspool med elbilar och cyklar. Tillgång till fordonspoolen ingår i hyran och betalning sker endast för ditt nyttjande av bil eller cykel. Bokning sker via app eller hemsidan och tjänsten drivs av en extern leverantör. Med tillgång till fordonspoolen hoppas vi att våra hyresgäster får större möjligheter att leva klimatsmart.

Utemiljö

Vi väljer att variera valet av häckar runt uteplatserna med olika färgteman för att skapa dynamik i området och för att underlätta att hitta rätt. Hus 1 har gult tema, hus 2 vitt och hus 3 grönt.
Runt lekplatsen växer blåbär och smultron med inslag av vintergröna ormbunkar vilket ger en skoglig karaktär och som i sin tur kan gynna fantasilek. Bären är ätliga för båda människor och djur. Träden varierar i sorter och storlekar för att skapa olika nivåer på trädkronor och samtliga har ett vackert vinteruttryck med vackra stammar och fin arkitektonisk siluett.

Naturskönt område med attraktivt läge

På ena sidan av den stora tomma ytan ligger husen på Stjärngatan och Siriusgatan som utgör kvarteret Castor. På den andra sidan finns kvarteren Sjöliljan och Trilobiten. Ett bra läge som är nära till både rekreation, livsmedelsbutik och till sjukhuset.

 

Snabbfakta

36 rökfria lägenheter fördelade över tre trevåningshus i ettor, tvåor, treor och fyror. Samtliga hus är utrustade med hiss.
9 st 1 rok (40 m2) 5957 – 6107 kr/mån.
18 st 2 rok (55 m2) 7636 – 7836 kr/mån.
3 st 3 rok (67 m2) 9168 kr/mån.
6 st 4 rok (72 m2) 9726 – 9976 kr/mån.

Parkering 150 kr/månad
Elbilsladdning: Laddstolpar finns i kvarterat Castor på Stjärngatan.
IMD – Individuell mätning av varm- och kallvatten
Byggklar: Juni 2020

Bostadsfakta


LÄGENHETER

ETT RUM OCH KÖK – 40 m2

Avvikelser i färger och material kan förekomma i bilder och 3D-rundvandring.

 
 

TVÅ RUM OCH KÖK – 55 m2

Avvikelser i färger och material kan förekomma i bilder och 3D-rundvandring.

 
 

TRE RUM OCH KÖK – 67 m2

Avvikelser i färger och material kan förekomma i bilder och 3D-rundvandring.

 
 

FYRA RUM OCH KÖK – 72 m2

Avvikelser i färger och material kan förekomma i bilder och 3D-rundvandring.

 
 

FASTIGHETERNA

Planritning nedre botten - våningsplan 1

Planritning våningsplan 2 och 3

KVARTERET

Relaterade frågor