En pojke utomhus tittar fram bakom ett stålrör. Solen skiner och himlen är blå.

Välkommen, vad kul att du är intresserad av att bli en GotlandsHemmare! Här kan du lära dig mer om hur det fungerar att bo hos GotlandsHem. Vi har samlat ett urval av de tjänster vi erbjuder och tips om populära guider.

Sedan 1957 har GotlandsHem varit gotlänningarnas bostadsföretag. Vi äger och förvaltar 4458 hyresbostäder och 143 kommersiella lokaler som är spridda över hela ön, från Fårösund i norr till Burgsvik i söder. Vi har ett varierat bostadsbestånd, från medeltida byggnader i Visby innerstad till modern bebyggelse. 

Är du intresserad av att bo hos oss? Då behöver du skapa ett konto på Mina sidor. Börja också prenumerera på en bevakning. Då kan du välja kategorier om du söker en viss typ av bostad, om du vill bo i ett specifikt område eller har andra önskemål. Utöver våra bostäder med grundläggande villkor, erbjuder vi även olika boendealternativ som exempelvis ungdomsbostäder och 65+. Här nedanför ser du fler tjänster och guider som är bra att känna till.

Fordonspool

Närbild på framsidan av en vit elbil som laddas. Elbilen är del av GotlandsHems fordonspool i kvarteret Bläckfisken.

I kvarteret Bläckfisken i Visby har vi en fordonspool med två elbilar, en elcykel och en lådcykel med elmotor. Sedan 1 maj 2022 har vi öppnat upp för alla på Gotland att låna elbilarna. Det innebär att även du som ännu inte är hyresgäst hos oss kan låna en elbil. 

Läs mer om vår fordonspool här.

Odling

En kvinna och en flicka står vid en odlingslåda och kollar på växterna.

Vi vill göra det lätt för dig att odla i anslutning till hemmet. Därför erbjuder vi alla våra hyresgäster möjlighet att ha en egen odlingslåda att ta hand om. Du kan också bli blomvärd genom att ta ett större ansvar för att hålla det fint med blomlådor och rabatter i kvarteret.

Läs mer om hemodlat här.

Läs mer om blomvärd här.

 

Guider vi tipsar om

Du hittar alla våra guider under Så funkar det. Här nedanför tipsar vi om tre populära guider som är bra att läsa. Klicka på bilderna för att komma till respektive guide. 

Så fungerar bostadskön
Leende kvinna på cykelstyre.

Så söker du bostad
Kvinna på uteplats.

Våra hyresvillkor
Flicka och kvinna vid frukostbord.

Den här sidan uppdateras och utvecklas kontinuerligt för att du som bostadssökande ska hitta information om våra tjänster, projekt och annat som kan vara bra att veta om du vill bli GotlandsHemmare.

Välkommen tillbaka till den här sidan när du undrar någonting nästa gång!

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Relaterade frågor och svar