En kvinna med rött hår och svarta glasögon håller en man i handen. Mannen har grå t-shirt och ler

Förberedelser för kris i Klintehamn

28 sep. 2023

Som en del i beredskapsveckan 2023 genomförde GotlandsHem en träff i Klintehamn under onsdagen. Vi bjöd på grillad korv och kunskaper kring hur vi alla kan förbereda oss inför kris och krig.

 – Jag är tacksam för mottagandet vi får av hyresgästerna när vi kommer ut och besöker våra områden. Den respons och energi som vi får av dem är fantastisk! Så kommenterar Åsa Wackelin Flanking, chef på gruppen trygghet på GotlandsHem.

Frågor och svar om vår beredskap 

Träffen innehöll en demonstration av en beredskapslåda. Vad ska den innehålla och hur ska den förvaras? Hur fungerar egentligen en vevradio och var samlas vi om en kris skulle uppstå? 
De här och många andra frågor dök upp och reddes ut under träffen. 
Vi genomförde en frågetävling om beredskap och den lycklige vinnaren vann just den beredskapslåda som hade förberetts för tillfället. 
 
Här hittar du som hyresgäst fler frågor och svar kring beredskap. 

Lyssna på P4 Gotland 

Väldigt kortfattat kan man säga att det är viktigt att lyssna på P4 Gotland som är gotlänningarnas beredskapskanal. Här får du till exempel reda på var du kan hämta vatten och var man samlas för att få veta mer om vad som pågår. Om krisen skulle vara framme.  

Programmet för veckan 

Beredskapsveckan fortsätter ända fram lördag och du är en viktig del av Gotlands beredskap. Passa på att ta del av allt som händer och kika på hela programmet här. 

GotlandsHem samarbetar här med Region Gotland, Länsstyrelsen och Frivilligorganisationerna på Gotland. 

På bilden ser du två av våra hyresgäster i Klintehamn Sonja och Bo-Åke Eriksson.

Kika på filmen från vår träff i Klintehamn på Facebook.
Läs mer på www.gotland.se/beredskapsvecka.