Fler frågor?

Att hyra parkeringsplats

26 november, 2019

Vi börjar närma oss det nya året 2020 och även möjligheten för dig att hyra en egen parkeringsplats.

Här kan du läsa om hur det kommer att gå till, när det är planerat att ske och vad det innebär.

Tidplan

ETAPPER FÖR UTHYRNING ÅRET 2020
Mars: Adjutanten 3, Adjutanten 4, Pjäsen, Volontären, Vargen, Fältgatan, Terra Nova och Lien.
April: Castor, Höken, Vitkålen, Dillen och Melonen.
Maj: Bogen 2, Riggen, Taptot, Fjällskivlingen och Taggsvampen.
Juni: Övriga orter

Det är viktigt att veta att tidplaneringen ovan är i grova drag. Den kan komma att ändras.
Mer exakta datum informerar vi om längre fram.

Så går det till

Parkeringsplatserna i ditt kvarter kommer att publiceras härpå hemsidan.
Du loggar då in på Mina sidor och ansöker om en ledig plats. Med hjälp av ditt bank-ID kan du direkt teckna ett avtal för parkeringsplats. Du som inte har tillgång till Mina sidor eller bank-ID kan ringa vår kundservice på 0498-20 39 00 eller besöka kundmottagningen så hjälper vi dig.

Det här gäller

Sedan i början av oktober 2019 är alla hyresgäster registrerade i GotlandsHems nya parkeringskö. Det gör att du på ett smidigt sätt kan teckna avtal för en parkeringsplats.
Du kan bara hyra parkeringsplats inom det kvarter du bor i. Inom kvarteret är det fritt att välja bland de platser som finns tillgängliga.
Platserna hyrs ut efter hand som avtalen tecknas.
Den som vill hyra fler parkeringsplatser kan göra det så länge det finns lediga platser. Om det visar sig att någon hyresgäst hyr fler parkeringsplatser än som kan anses vara rimligt utifrån efterfrågan, kan GotlandsHem i efterhand säga upp parkeringsplatser.

Särskilda behov

Om du har en anvisad parkeringsplats via Region Gotlands bostadsanpassning får du behålla den. Platsen är redan skyltad och uppmärkt. Vi kommer att skicka ett hyresavtal till dig för parkerings-platsen. Det gör vi när det är dags för ditt kvarter.
Har du ett särskilt parkeringstillstånd för rörelsehindrade har du möjlighet att välja parkeringsplats tidigare än andra. Mer information om hur det går till och när du har möjlighet att göra det kommer du att få när det är dags för det kvarter du bor i.

Avgift

I Visby kostar en öppen parkeringsplats 150 kronor per månad. Utanför Visby kostar en öppen parkeringsplats 100 kronor per månad. Lokala avvikelser kan förekomma

LÄS MER

Mer om parkeringsprojektet hittar du i vårt kundforum under rubriken Frågor och svar om parkeringsprojektet.

TIPS

Det är viktigt att du som är hyresgäst hos oss redan nu loggar in på Mina sidor och kontrollerar att dina kontaktuppgifter stämmer så att vi når dig med informationen.

 

Till nyhetsarkivet