Fler frågor?

Från 1 april gäller bevattningsförbud

22 mars, 2019

1 april inför Region Gotland ett bevattningsförbud över hela ön för de som är anslutna till det kommunala vattenledningsnätet. Efter en rekordvarm sommar och den rådande grundvattensituationen behöver alla på Gotland att hjälpas åt med att spara på vatten.

De flesta som bor på Gotland får sitt dricksvatten via Region Gotlands distributionsnät och eftersom grundvattennivåerna är allvarligt låga så inför regionen bevattningsförbud. Från och med lördag 1 april infördes bevattningsförbud som gäller över hela Gotland, med undantag Fårösund och Östergarnslandet.

Vad innebär bevattningsförbud?
Bevattningsförbud betyder att man inte får vattna med eller använda vatten via spridare eller slang. Med andra ord gäller det oavsett om det handlar om att hålla gräsmattan grön, bilen ren eller om du fyller upp din pool inför sommarens dopp. Alla måste hjälpa till med att spara vatten och då är det absolut viktigast att vi inte slösar rent och fint dricksvatten i onödan.

Hur vattnar jag mina blommor?
Vattenkanna får du naturligtvis använda för att hålla dina växter vid liv, men även här är det såklart bra att vattna måttligt.

www.gotland.se/sparavatten kan man läsa mer om bevattningsförbudet och få bra tips på hur varje hushåll kan hjälpa till med att spara vatten.

Om du osäker på hur bevattningsförbudet påverkar dig så kan du kontakta din bovärd som gärna svarar på dina frågor.

Till nyhetsarkivet