Fler frågor?

Fritidsbanken i Visby och Klintehamn

21 december, 2017

En herr- och en damskridsko som är ihopknutna

Ett nytt samarbete mellan GotlandsHem och Gotlands Idrottsförbund gör det möjligt för Fritidsbanken att öppna verksamhet även i Klintehamn.

I den tomma affärslokalen på Donnersgatan 1 i Klintehamn kommer Gotlands Idrottsförbund i början på nästa år att öppna en mötesplats där Fritidsbanken kommer att vara grundverksamheten. Även andra aktörer kommer att bjudas in för att delta.

– Vi känner ett stort ansvar i att bidra till ett levande samhälle och det här samarbetet är ett bra sätt för oss att göra det. Det har under en längre tid funnits tomma affärslokaler på Donnersgatan och vi tror att det här kan bli något positivt för hela Klintehamn, säger Arild Kleven, marknadschef, GotlandsHem.

Vad är Fritidsbanken?
Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sportprylar istället för böcker, där hållbarhet och smart återbruk står i centrum. Du kan skänka din gamla sportutrustning till Fritidsbanken som sedan lånar ut till den som vill och behöver. Det kan vara allt från fotbollsskor och skridskor till flytvästar och tält. Det vill säga allt som har med fritidsaktiviteter att göra.

Fritidsbanken Klintehamn
Fritidsbanken i Klintehamn beräknas öppna i januari 2018 och invigs då med festligheter. Vi återkommer med mer information om dag och tid.

Fritidsbanken Visby
Öppet sedan september i Träffpunkt Gråbo där du redan nu kan skänka dina gamla saker eller låna det du behöver.
Fritidsbanken Visbys ordinarie öppettider.

Till nyhetsarkivet