Fler frågor?

Inventera din bostad

9 mars, 2020

dekorationsbild

Nu kan du inventera din bostad. Inventeringen är en del i ett arbete som heter Min hyra som Hyresgästföreningen och GotlandsHem tillsammans arbetar med.

Kortfattat handlar inventeringen om att svara på vad du har i din bostad. Det mesta är redan ifyllt, men du behöver bekräfta att det som står beskrivet stämmer.

Inventeringen är en del i ett arbete som heter Min hyra. Det är Hyresgästföreningen och GotlandsHem som tillsammans arbetar för en ny och tydligare metod för hyressättning. Det gör vi i dialog med dig som är hyresgäst och nu har vi kommit till det som kallas inventering.

På den här sidan hittar du bilder, filmer och texter som förklarar vad Min hyra är för något, hur vi arbetar med det och på vilket sätt det berör dig som är hyresgäst i GotlandsHem.

Hur är det med diskmaskinen?

Vi har fått frågor om diskmaskiner. Det du själv har installerat, till exempel diskmaskin, ska inte redovisas i inventeringen.

Så kommer du till inventeringen

Logga in på Mina sidor
Där finns en ikon som heter Min hyra
Klicka på ikonen
Då kommer du till inventeringen för din bostad
Följ instruktionerna

Så svarar du

När du kommer till inventeringen får du information om hur det går till och vad du behöver göra. Så här ser svarsalternativen ut.

Du bekräftar att informationen stämmer genom att klicka på den ljusblå bocken så att den blir markerad, den blir då lite mörkare.

I inventeringen står det olika uppgifter om vad som finns i din bostad. Om det inte stämmer kan du själv göra ändringar. Då klickar du på den röda pennan.

 

Det här med hyressättning

I tre filmer förklarar Inge Karlsson från Hyresgästföreningen vad allt det här handlar om. Filmerna är textade.

Film 1

Ny metod för hyressättning
Vad innebär det och vad kan det innebära för mig som hyresgäst?

Film 2

Vinsten med det hela
Vad vinner GotlandsHem och Hyresgästföreningen med den nya hyressättningen?

Film 3

Marknadshyra eller inte marknadshyra
Vad betyder marknadshyra? Handlar den nya hyressättningen egentligen om att införa marknadshyror?

Vi hjälper dig

Är det något som inte stämmer, kan du inte svara på frågorna digitalt eller har du svårt att logga in på Mina sidor? Vi hjälper dig.
Ring oss på 0498 – 20 39 00 eller besök oss på Jungmansgatan 1A, Visby.
Vi har öppet vardagar klockan 08.00 – 16.30.

 

Frågor och svar om Min hyra

I vårt kundforum hittar du mer information om den nya modellen för hyressättning. Se om du hittar svaren på dina frågor där, annars blir vi glada om vill ställa dina egna frågor där som vi besvarar.

Till nyhetsarkivet