Fler frågor?

Nu är det bevattningsförbud

15 april, 2017

Alla som bor på Gotland behöver hjälpas åt med att spara på vatten. Därför har regionen infört bevattningsförbud som började gälla 15 april.

De flesta som bor på Gotland får sitt dricksvatten via Region Gotlands distributionsnät och eftersom grundvattennivåerna är allvarligt låga så inför regionen bevattningsförbud. Från och med lördag 15 april infördes bevattningsförbud som gäller över hela Gotland, med undantag Fårösund och Östergarnslandet.

Vad innebär det här?
Bevattningsförbud betyder att man inte får vattna med eller använda vatten via spridare eller slang. Med andra ord gäller det oavsett om det handlar om att hålla gräsmattan grön, bilen ren eller om man fylla upp sin pool inför sommarens dopp. Alla måste hjälpa till med att spara vatten och då är det absolut viktigast att vi inte slösar rent och fint dricksvatten i onödan.

Ska alla blommor vissna och dö nu?
Inte alls. Vattenkanna får man använda för att hålla sina växter vid liv, men även här är det såklart bra att vattna måttligt.

www.gotland.se/sparavatten kan man läsa mer om bevattningsförbudet och få bra tips på hur varje hushåll kan hjälpa till med att spara vatten.

Om du osäker på hur bevattningsförbudet påverkar dig så kan du kontakta din bovärd som gärna svarar på dina frågor.

Till nyhetsarkivet