Fler frågor?

Nytt samarbete med tjänst för bildelning

19 maj, 2020

E-Go elbil laddar på parkeringsplats i GotlandsHems kvarter

GotlandsHem testar en tjänst för bildelning med elbilar i samarbete med det gotländska startup-bolaget E-Go. Tillsammans ska vi utvärdera tjänstens funktion, efterfrågan och våra hyresgästers upplevelse av bildelning hemma.

Vi samarbetar med E-go som står för bilar och app där man bokar och betalar. I GotlandsHems kvarter kommer bilarna att finnas på fem platser i Visby och på en plats i Slite. Testperioden startar nu, i mitten av maj och pågår till 30 september i år. Därefter kommer tjänsten att utvärderas tillsammans med boende i de kvarter som haft nära till delningstjänsten.

För oss på GotlandsHem är det här en möjlighet att erbjuda våra hyresgäster tillgång till elbil via en delningstjänst i kvarteret. Det blir intressant att utvärdera vilket värde våra hyresgäster upplever efter testperioden och en viktig lärdom när vi planerar vidare för hur vi skapar goda förutsättningar för att leva ett lite mer hållbart liv hemma, säger Jon Rytterbro, Kvalitets- och hållbarhetsansvarig på GotlandsHem

Som en hyrbil fast du betalar bara för stunden du behöver bilen

E-go är ett gotländskt start-upbolag som under maj 2020 lanserar tjänsten E-go. Tjänsten innebär tillgång till elbilar för längre eller kortare sträckor, för att privatpersoner enkelt ska kunna förflytta sig på ett klimatsmart sätt. Bilarna bokas och betalas i appen ”E-go” och bilarna kommer finnas parkerade på flera olika ställen runtom på Gotland.

Gotland är en bra plats för elbilar och genom tjänster som erbjuder delning utmanar vi det traditionella sättet att köra bil. Med den här typen av tjänster går det att hyra en bil för att göra just det ärende du behöver och sedan lämna tillbaka den. Det går till exempel att promenera till matvarubutiken för att sedan ta en bil hem med sina kassar och betala bara för den stund du använder bilen. Som hyresgäst och användare av E-go går det i bästa fall att slippa äga en bil, men fortfarande ha tillgång till samma bekvämligheter när behovet av transporter uppstår. 

 

Här kan du hämta och lämna bilarna

Visby
Adjutanten 3, Stora Törnekvior 3
Adjutanten 1, Greta Arwidssons gata 4
Sergeanten 5, Stora Törnekvior 148
Taptot 2, Signalgatan 16
Castor 1, Stjärngatan 4 och 7

Slite
Concordia 2, Storgatan 49

Fler platser kan tillkomma om intresset skulle bli stort.

 

Till nyhetsarkivet