Fler frågor?

Här kan vi sänka hyran

28 april, 2017

Vi är mycket glada att kunna meddela, att GotlandsHem sänker månadshyrorna för hyresrätterna i Adjutanten 4. Det är möjligt tack vare ett beviljat investeringsstöd för nybyggnationsprojekt.

I samband med bygget av Adjutanten 4 ansökte GotlandsHem om ett statligt investeringsstöd för nybyggnationsprojekt, vilket nu länsstyrelsen på Gotland har beviljat.

Totalt rör det sig om ett investeringsstöd på drygt 8,6 miljoner kronor som möjliggör en sänkning av månadshyrorna från och med juni månad 2017, med cirka fyra procent. Sänkningen gäller Adjutanten 4, Stora Törnekvior 2-96.

GotlandsHem är ett av få bostadsbolag i Sverige som har fått ett sådant här stöd beviljat.

– Att bygga nytt är kostsamt och det är en stor utmaning att få till kostnadseffektiva och ändamålsenliga nybyggnationsprojekt som hamnar på tillräckligt låga hyresnivåer. Vi har full fokus på, och söker alltid efter, lösningar som kan hålla nere hyresnivåerna i nybyggnationen och vi får också mycket beröm från hyresgästerna för det vi lyckas få till. När vi dessutom nu kan komma med en försenad julklapp genom att sänka hyrorna efter att ha kunnat säkra det här bidraget, känns det extra bra, säger Elisabeth Kalkhäll, vd, AB GotlandsHem.

Till nyhetsarkivet