Fler frågor?

Vinnaren utsedd i nya fordonspoolen

4 september, 2020

En grupp människor drar en lott ur en gul hink

I samband med lanseringen av GotlandsHems eldrivna fordonspool hade alla som registrerade sig i fordonspoolen chansen att vinna en Hövding cykelhjälm. Nu är vinnaren utsedd.

Sammanlagt var det fler än 40 personer som registrerade sig i GotlandsHems nya eldrivna fordonspool innan sista augusti och då även kvalificerade sig för att vara med i utlottningen av en helt ny Hövding cykelhjälm.

Elbilarna har under de första två månaderna varit uthyrda i nästan 60 timmar och har körts ungefär 300 kilometer. Totalt har elcyklarna varit uthyrda i två hela dygn.

– Vi ser det här som en mjukstart och tror att fler kommer upptäcka fördelarna med fordonspoolen framöver, säger Jon Rytterbro, hållbarhets- och kvalitetsansvarig på GotlandsHem.

Nyttjandet av bilarna har än så länge sparat 68 125 gram koldioxid genom att resorna inte gjordes med fossildrivna fordon. Vilket skulle kunna jämföras med en flygresa mellan Visby och Stockholm som beräknas släppa ut ungefär 26 400 gram koldioxid per passagerare.

Och vinnaren är…

Nu har alltså vinnaren av cykelhjälmen (som består av en krage med airbag) lottats fram. Vinnaren blev Peter Almcrantz, konstaterar Jon Rytterbro efter att han dragit namnet ur den gula lotterihinken.

Mer om GotlandsHems poolare

• Fordonen finns parkerade på Ammonitgatan 2 i kvarteret Bläckfisken i Visby.
• Om du behöver hjälp med GotlandsHems Poolare kontakta OurGreenCars support på 010-166 05 55.
Mer information om hur det fungerar och vad det kostar
Skapa ett kostnadsfritt konto för GotlandsHems poolare
GotlandsHems tjänster för fordonsdelning
Laddplatser för egna elbilar hos GotlandsHem

Lådcykel i närbild med bakhjulet i fokus

 
Till nyhetsarkivet