Hoppa till innehåll Fler frågor?

Vi bygger

Gotland växer och är i stort behov av nya bostäder. Här kan du läsa om våra nya bostäder – de som planeras och är under produktion samt de som redan är färdigbyggda.

KOMMANDE NYA HEM

Signallottan 2

Illustration av det planerade området Signallottan.

Nu är bygglovsansökan för 62 bostäder i kvarteret Signallottan i Visby godkänd. Där vill vi bygga från ettor till femmor på ett så miljösmart sätt som möjligt.

Läs mer om Signallottan

Vår del av Visborg: Projektet påbörjar avslut

Illustration över ett tänkt bostadsområde på Visborg.

På Vädursgatan i Visborgsområdet fanns planer för att bygga 140 bostäder. Men parterna är överens om att de förutsättningar som finns kring Visborgs-projektet på Vädursgatan inte passar GotlandsHem.

Läs mer om Visborg

Väskinde och Hemse

Illustration av flera hus och en lyftkran.

Efter inledande undersökningar där Väskinde, Hemse, Slite och Fårösund undersökts som möjliga platser för nybyggnation har styrelsen beslutat med att gå vidare med en konsekvensutredning av att bygga nya bostäder i Väskinde och Hemse.

Läs mer om våra planer utanför Visby

Gråbo Furulund: Projektet påbörjar avslut

Som en effekt av den begränsade tillgången till kapital har GotlandsHems styrelse beslutat att avsluta planerna på nybyggnation av 24 bostäder i Gråbo Furulund, även kallat Norra Lien.

Läs mer om Gråbo Furulund

Utveckling av Gråbo

Illustration av flera hus och en lyftkran.

De nybyggnationsprojekt som omfattar flest bostäder är tänkta i Gråbo med 200 till 250 lägenheter. Det är en del saker som ska falla på plats här såsom detaljplan och andra viktiga förutsättningar.

Läs mer om våra planer för Gråbo

NYA HEM

Bläckfisken 3

Kvarteret Bläckfisken 3 i norra Visby är en ny stadsdel med tre trevåningshus med totalt 36 hyreslägenheter, i varierande storlekar från ettor till fyror.

Läs mer om Bläckfisken

Östertull

Östertull. Ljustbrun fastighet vid kullerstensgata i Visby innerstad

I kvarteret Östertull, precis innanför Österport i Visby, kunde vi under 2020 bygga om en befintlig lokal till tre nya bostäder. I området finns allt ifrån ettor till fyror.

Läs mer om Östertull