Hoppa till innehåll Fler frågor?

Vi bygger

Gotland växer och är i stort behov av nya bostäder. GotlandsHem har som mål att påbörja bygget av 500 nya bostäder före år 2023. Här kan du läsa om våra nya bostäder – de som planeras och är under produktion samt de som redan är färdigbyggda.

KOMMANDE NYA HEM

Signallottan på A7

Illustration av det planerade området Signallottan.

Nu är bygglovsansökan för 62 lägenheter i kvarteret Signallottan i Visby inlämnad. Där vill vi bygga från ettor till fyror på ett så miljösmart sätt som möjligt.

Läs mer om Signallottan

Vår del av Visborg: Projektet pausas tills vidare

Illustration över ett tänkt bostadsområde på Visborg.

I den nya stadsdelen Visborg pågår nu Region Gotlands arbete med detaljplan. GotlandsHem är en aktiv part i det arbetet och planerar i ett första skede att bygga cirka 140 bostäder i området.

Läs mer om Visborg

Väskinde, Hemse, Slite och Fårösund:

Projektet pausas tills vidare

Illustration av ett bostadsområde under konstruktion.

GotlandsHem påbörjar nu inledande undersökningar för att utreda fyra möjliga orter för nybyggnation. Vi tittar närmare på Väskinde, Hemse, Slite och Fårösund som möjliga platser för nybyggnation.

Läs mer om våra planer utanför Visby

Gråbo Furulund: Projektet påbörjar avslut

Nu jobbar vi med utformningen av GotlandsHems nästa bostadsområde mellan Pilhagen och Furulund. Tillsammans med boende har vi skapat en vision för det framtida bostadsområdet.

Läs mer om Gråbo Furulund

Utveckling av Gråbo:

Projektet pausas tills vidare

Illustration av ett bostadsområde under konstruktion.

De nybyggnationsprojekt som omfattar flest bostäder är tänkta i Gråbo med 200 till 250 lägenheter. Det är en del saker som ska falla på plats här såsom detaljplan och andra viktiga förutsättningar.

Läs mer om våra planer för Gråbo

NYA HEM

Bläckfisken 3

Kvarteret Bläckfisken 3 i norra Visby är en ny stadsdel med tre trevåningshus med totalt 36 hyreslägenheter, i varierande storlekar från ettor till fyror.

Läs mer om Bläckfisken

Östertull

Östertull. Ljustbrun fastighet vid kullerstensgata i Visby innerstad

I kvarteret Östertull, precis innanför Österport i Visby, kunde vi under 2020 bygga om en befintlig lokal till tre nya bostäder. I området finns allt ifrån ettor till fyror.

Läs mer om Östertull