Två elbilar och en lådcykel står i kvarteret Bläckfisken. I bakgrunden syns flera lägenhetshus. Två elbilar, en elcykel och en lådcykel med elmotor är del av GotlandsHems fordonspool i kvarteret Bläckfisken.

Vi vill göra det möjligt för dig att hyra en bil när du behöver den. Därför erbjuder vi flera fordonspooler med lånebilar nära ditt hem. Elbilar förstås.

Du kanske bara behöver en bil någon gång i veckan när du ska storhandla, till barnens fotbollsmatch på helgen eller till en utflykt i naturen. Vi vill hjälpa till att göra det möjligt att bo och leva utan egen bil, men ändå ha tillgång till en när det behövs. Vi erbjuder två sätt att hyra elbil. Du kan hyra genom GotlandsHem egen bilpool som drivs av Our Green Car eller genom vårt samarbete med företaget E-go.

Här finns GotlandsHems poolare idag

Bläckfisken i Visby

På Ammonitgatan 2 i kvarteret Bläckfisken i Visby finns det en fordonspool med två elbilar, en elcykel och en lådcykel med elmotor. Hyresgäster har möjlighet att hyra cyklarna, de står i ett eget förråd och du får en kod till dörren vid bokning.

Så lånar du som är hyresgäst bil eller cykel vid Bläckfisken

 1. Skapa ett konto på gotlandshem.ourgreencar.se. Där kan du också titta på en film eller läsa hur det fungerar, ta del av prislista och övrig information.
 2. Ladda ner appen OurGreenCar
 3. Boka, öppna och lås fordonen med appen eller det webbaserade bokningssystemet
 4. Bilarna har egna laddplatser på Ammonitgatan 2. De hämtas och lämnas på samma plats.
 5. Elcyklarna står i ett eget förråd. Du låser upp dörren med koden du får vid bokning och cyklarna låser du upp med appen.
 6. Åk dit du vill!

Elbilar för alla

Sedan 1 maj 2022 har vi öppnat upp för alla att låna elbilarna. Även för dig som inte är hyresgäst hos oss.

Så lånar du som inte är hyresgäst bil vid Bläckfisken

 1. Skapa ett konto på https://open.ourgreencar.se. Där kan du också titta på en film eller läsa hur det fungerar, ta del av prislista och övrig information.
 2. Ladda ner appen OurGreenCar
 3. Boka, öppna och lås bilarna med appen eller det webbaserade bokningssystemet
 4. Bilarna har egna laddplatser på Ammonitgatan 2. De hämtas och lämnas på samma plats.
 5. Åk dit du vill!

 

Ta GotlandsHems bilpool

 

Cykepool Signallottan

För att du som är hyresgäst på Signallottan ska få tillgång till områdets cykelpool behöver du registrera dig här: signallottan.ourgreencar.se

Registrerar du dig innan den 30 september 2023 så får du en pott på 200 kr att hyra fordon för!

Hyr en bil med E-Go

Elbilar från E-Go finns på olika platser i GotlandsHems kvarter. De elbilarna kan du hyra och sedan lämna på en annan plats än där du hämtade den.

Abonnemang för GotlandsHems hyresgäster

För att ta del av erbjudandet kontaktar du E-Go via kontaktinformation på hemsidan, meddela att du är hyresgäst så ser E-Go till att du får rätt pris. Vill du köra för ett billigare timpris och betala månadsavgift på 99 kronor så meddelar du det.

Alternativ 1:
0 kronor/månad, 199 kronor/timme, fria km
Alternativ 2:
99 kronor/månad, 89 kronor/timme, fria km

Hämta och lämna på alla E-Go’s hotspots.

Läs mer om hur du bokar och betalar på E-Go’s hemsida.

En vit elbil från E-GO laddas vid en laddstolpe.

 

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Laddplatser

Vi vill öka dina möjligheter att köra miljösnällt. Därför har vi installerat laddplatser för elbilar i flera av våra bostadsområden.