En kvinna med svart mössa, rött hår, grön jacka och röd ryggsäck hänger över ett cykelstyre. Kvinnan tittar på något utanför kameran och ler.

För att hyra bostad hos oss behöver du anmäla dig till bostadskön och samla ködagar. Alla över 16 år får kostnadsfritt registrera sig i kön.

Registrering

Från den dag du fyllt 16 år kan du registrera dig på vår hemsida under Mina sidor. När du registrerat dig får du en bekräftelse och ditt valda lösenord i retur. Lösenordet och ditt personnummer använder du sedan för att logga in på Mina sidor.

Ködagar

Ködagar räknas från och med den dag du registrerar dig i kön. Varje dag i kön omvandlas till poäng. Lediga bostäder erbjuds i ködagsordning till de sökande som aktivt anmält intresse för den aktuella bostaden på hemsidan. För att söka och anmäla intresse för bostäder måste du fyllt 18 år.

Förnya din köplats

För att stå kvar i bostadskön måste du logga in på Mina sidor minst en gång per år. När du har loggat in på Mina sidor är det bra om du också kontrollerar och uppdaterar dina kontaktuppgifter.

Villkor

När du blir erbjuden en bostad och gör en intresseanmälan får du tacka nej högst fem gånger på sex månader. Tackar du nej fler gånger blir du spärrad från att göra intresseanmälningar i sex månader.

Du måste svara när du blir erbjuden en bostad. Om du inte tackar ja eller nej på erbjudandet om visning inom utsatt tid blir du spärrad i 90 dagar från att göra nya intresseanmälningar

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Ködagar

På Mina sidor kan du enkelt se hur många ködagar du har. Om du tecknar kontrakt med oss nollställs dina ködagar. Vi rekommenderar att du aktiverar dig på nytt i vår bostadskö då lediga lägenheter erbjuds enligt kötidsordning.

Förnya köplats

Varje gång som du loggar in på Mina sidor uppdaterar du din köplats. Detta måste du göra en gång per år från det du registrerade dig eller senast förnyade din köplats.

Automatisk påminnelsetjänst

Vi har en automatisk påminnelsetjänst för att hjälpa dig att komma ihåg att förnya köplatsen. Om du anger en e-postadress på Mina sidor så får du ett email skickat i god tid innan sista förnyelsedag. Tjänsten är till för att underlätta men det är ändå du som kund som ansvarar för att förnya din köplats.